Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Lotto Park
Anderlecht kent geen problemen met Dender
Wouter Laeremans

Tom De Sutter stond eindelijk nog eens aan het kanon voor Anderlecht. Paars-wit morste met de kansen maar won toch makkelijk met 3-0 tegen tweedeklasser Dender.

Anderlecht greep FC Dender meteen naar de keel. Tom De Sutter scoorde al na zeven minuten nadat Cissé de bal veel te kort had teruggespeeld op zijn doelman. De Sutter bedankte voor het vroege kerstgeschenk en scoorde voor het eerst sinds zijn twee treffers in de topper tegen Club Brugge. Amper drie minuten later was de wedstrijd gespeeld. Lucas Biglia werd alleen voor doelman De Boodt gebracht en werkte in één keer af.

Dender kon daar helemaal niets tegenover stellen. De nummer twaalf van de tweede klasse voetbalde amper kansen bij elkaar. Een schot van Banga richting winkelhaak was het gevaarlijkste moment van de bezoekers. De jonge centrale verdedigers speelden erg zenuwachtig en gaven meer dan eens kansen weg. In de tweede helft kreeg Dender zelfs geen enkele kans meer.

Anderlecht was gretig, maar het morste met de kansen. Via Suarez en De Sutter had het voor de rust al drie of vier doelpunten kunnen (of moeten) staan. In de tweede helft lag het tempo veel lager. Frutos leek even zin te hebben in een doelpuntenfestijn, maar dat was maar van korte duur. De kansen die de thuisploeg nog kreeg werden vakkundig de nek omgewrongen door De Sutter en Suarez.

Uiteindelijk kon Tom De Sutter toch nog zijn tweede van de avond aantekenen. Hij sneed naar binnen en liet De Boodt kansloos met een lage schuiver. Anderlecht wint daardoor makkelijk van Dender en gaat door naar de kwartfinale. (AN)