Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Jan Breydel
Cercle kent weinig moeite met Waasland-Beveren
Onbekend Onbekend

Cercle Brugge won woensdag met 3-1 van Waasland-Beveren. De ploeg van Bob Peeters kende een relatief makkelijke avond tegen de tweedeklasser. Twee doelpunten van Hans Cornelis en Reynaldo volstonden voor door te stoten in de bekercompetitie.

Waasland-Beveren was zeker niet van plan om vanaf het begin achteruit te kruipen tegen de eersteklasser. Toch was het Cercle Brugge dat op voorsprong kwam via Cornelis. Na 14 minuten schoot hij de bal staalhard voorbij doelman Clepkens, die overigens kampte met een lichte blessure. Maar uiteindelijk toch de hele wedstrijd bleef staan op het veld.

Cercle Brugge voerde onder de rust verrassend twee wissels door. Van Eenoo en D'Haene mochten zich bewijzen ten koste van Serebrennikov en Foley. De Wase club probeerde nog wel de bakens te verzetten maar het liep in die tweede al snel tegen een tweede doelpunt aan. Reynaldo was ditmaal de afwerker van dienst.

Nadien beging Lardenoit nog een strafschopfout en mocht Cornelis zich opmaken voor zijn tweede doelpunt van de avond. Dit lukte hem na twee pogingen en zo stond er een ruime 3-0-tussenstand op het bord voor de tweedeklasser.

In de slotfase maakte Nederlander Harrie Gommans nog de eerredder voor de tweedeklasser. Waasland-Beveren verlaat alleszins met opgeheven hoofd en kan zich nu volledig richten op de competitie. Voor Cercle Brugge blijft het bekeravontuur duren.