Westerlo en Eupen kruisen de degens voor dé match van het jaar. Wie opent de poort naar eerste klasse?
1
Onder een stralend zonnetje heeft ref Gumienny de titelmatch op gang gefloten.
2

Goal
Na amper 2 minuten kon Molenberghs de bal binnenduwen na een hoekschop maar de ref keurde het doelpunt af wegens buitenspel.
3
 Rode kaart voor Raphaël Lecomte

5
Westerlo meteen met tien maar ook slachtoffer Schouterden krijgt geel voor overdreven reactie.
7
Knap schot van Jarno molenberghs vanop de rand van de zestien, de poging ging niet gek ver over het doel van de Eupense goalie.
9
Fantastische kruispass van Paulussen op MacDonald, maar die blijft zich in te veel bochten wringen in de zestien om de Deumeland te passeren en kreeg ook geen steun van ploegmaats.... weg kans voor de thuisploeg.
12
Dieptepass Schouterden op Dostillo maar de bal is net iets te hard en rolt over de achterlijn.

21
Koffi trapt de penalty voor Westerlo pal op tweede keeper Crombrugge, ongeloof in 't Kuipje!!
22
Wat een wedstrijd hier op Westerlo, heel veel kleur en sfeer naast het veld, en alles wat een topmatch nodig heeft op het veld...
24
Annys kreeg een tik te verwerken en blijft gehavend liggen, hij heeft verzorging nodig buiten de lijn.
26
Vervangen Maxime Annys
Ingevallen Jens Cools

En Annys kan dus niet verder
28
Hoekschop Eupen, Van Langendonck plukte de bal uit de lucht voor Lopez ochoa erbij kon.
29
Annys nam intussen onder aanmoedigend applaus en in tranen plaats op de bank.
31

Goal
Doelpunt van Jarno Molenberghs (Jean Romaric Koffi)
Westerlo op voorsprong
33
Na een afgekeurde goal en een gemiste penalty mag de Westel-aanhang nu toch vieren. Molenberghs trapte de voorzet van Koffi in de verste hoek.
35
Corner Westerlo, Schuermans kopt heel nipt naast...
39
Molenberghs trekkebeent maar de reflex spray verricht voorlopig de nodige wonderen.
43
Garcia legt van dichtbij aan maar van langendonck laat zich niet verrassen.
45+1
Stevige kopbal van alweer Garcia maar ook ditmaal stond Van Langendonck paraat.
45+3
We gaan rusten met een 1-0 voorsprong voor Westerlo na een eerste helft met pittige duels en heel wat animo!

Scheidsrechter
Rust
Westerlo - Eupen: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Prisse Kenne Raoul
Ingevallen Clinton Mata

47
MacDonald heeft niet echt z'n dagje... Ook nu zette hij zich door maar verspeelt knullig de bal in de zestien.
48
Vanthournout met een heel knappe doorsteekpass op Koffi maar die aarzelt veel te lang en doet uiteindelijk niets met de kans.
52
Koffi steekt met een rush heel het veld over en bedient Molenberghs maar niemand bij Westel die uiteindelijk de kans kan benuuten. De thuisploeg staat op voorsprong maar morst nu toch wel heel erg met de kansen.
53
Vervangen Juan Cruz Ochoa López
Ingevallen Alassane Diallo

57
Goed opgezette aanval Eupen Maar Schouterden en Taulemesse kunnen het niet afmaken.
58
Bitsige duels nog steeds op het veld maar voor de supporters is het volop feest. De wave rolt al door 't Kuipje!
63
Koffi mist opnieuw... Zijn gekruist schot gaat voorlangs. De volledig vrijstaande MacDonald aanspelen was een betere optie geweest lijkt ons.
68
Schouterden kreeg dé kans op 1-1 maar hij besluit naast.
71
Westerlo stapelt de slordigheden op, Eupen volet dat het moment daar is om druk te zetten.
73
Halve omhaal Taulemesse belandt in het zijnet. Westerlo moet zich gaan herpakken, anders worden het nog 20 spannende minuten.
76
Vervangen Sherjill MacDonald
Ingevallen Philippe Janssens

77
Een vrije trap van Schouterden wijkt gevaarlijk af maar belandt op het dak van het doel.