D-day in 2e: "Hopen op investeerders"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
D-day in 2e: "Hopen op investeerders"
Foto: © Photonews

De titelstrijd in de Belgacom League was nooit zo spannend. Zondag is het D-day. Dan kruisen Westerlo en Eupen de degens met als inzet een plaats bij de elite. Onze redactie laat de komende dagen bestuursleden, spelers en coaches uit beide kampen aan het woord. Vandaag Herman Wijnants.

Iedereen die KVC Westerlo een warm hart toedraagt snakt naar een terugkeer op het hoogste niveau. De leider uit tweede klasse heeft zondag in de titelmatch tegen Eupen alles in eigen handen, zo beseft ook voorzitter Herman Wijnants.

De onvoorwaardelijke steun van de supporters moet Westel naar eerste klasse schreeuwen. “Ons stadion zal tot de nok gevuld zijn. Er zijn al 10.000 tickets de deur uit en dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt sinds ik hier ben. Bovendien hebben we aan één punt genoeg om promotie veilig te stellen.”

"Zonder investeerders redden wij het niet in eerste klasse"

Indien Eupen promotie afdwingt, kan de club uit de Oostkantons wellicht rekenen op haar buitenlandse investeerders. Zal dat ook bij Westerlo het geval zijn? “Zonder investeerders redden wij het niet in eerste klasse”, zegt Wijnants.

KV Oostende kon rekenen op de centen van Marc Coucke, en zo’n investeerder lijkt ook welkom in het Kuipje. “Als we promoveren, dan kunnen we rekenen op de inkomsten van het TV-contract. Maar dat is niet voldoende. Ik hoop dan ook uit de grond van mijn hart dat er zich Belgische investeerders melden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties