Geeft Westelse routine zondag de doorslag?

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties
Geeft Westelse routine zondag de doorslag?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie dwingt zondag een rechtstreekse plek naar de Jupiler Pro League af? Voor heel wat jongens een nieuwe episode in hun carrière, anderen kennen het reilen en zeilen in onze hoogste afdeling. Vooral Westerlo kan teren op heel wat ervaring in eerste klasse zo blijkt.

Na de degradatie naar het vagevuur van tweede in 2012, kunnen de Kempenaars zondag opnieuw dromen van een plekje in de hoogste reeks van het Belgische voetbal. Jongens als Jens Cools en Jeroen Vanthournout maakten destijds al deel uit van de kern, maar kunnen nu beroep doen op een pak extra routine.

Doel

Eerste keeper Koen Vanlangendonck waant zich in een heel andere wereld dan vorig seizoen. Terwijl hij een jaar geleden nog met het teloorgegane Beerschot tegen de ondergang naar tweede vocht, staat de doelman nu plots heel dicht bij de titel in die bewuste afdeling. Ook reservedoelman Michaël Cordier - in het verleden onder de lat bij La Louvière, RWDM Brussels en Anderlecht - kent de kneepjes van eerste klasse.

Achterhoede

Birger Maertens hoeven we u niet voor te stellen. Bicky verdedigde zes jaar de kleuren van Club Brugge waarmee hij onder meer twee titels binnenhaalde. Na vier seizoenen bij het Nederlandse Heracles Almelo keerde de inmiddels 33-jarige Maertens in 2012 terug naar België.

Middenveld

Een rij hoger vinden we Kevin Geudens terug. De Westelse aanvoerder speelde in zijn eerste profjaar prompt kampioen met KV Mechelen in tweede klasse en zou nadien nog vijf jaar voor Malinwa uitkomen.

Maxime Annys is met Westerlo niet aan zijn proefstuk toe. De West-Vlaming maakte als jonkie de promotie van Roeselare naar eerste mee en deed dat in 2011 nog eens haarfijn over met OH-Leuven. De 27-jarige middenvelder weet als geen ander hoe je een overgang naar eerste tot een goed einde brengt.

Aanval

Sherjill MacDonald liet voor het eerst van zich horen begin jaren 2000 bij onze Belgische recordkampioen Anderlecht. Na omzwervingen in de lagere regionen van Nederland en Engeland, kregen we de Nederlandse aanvaller opnieuw te zien in het shirt van Roeselare en Beerschot. Na een korte trip door de Verenigde Staten haalde Dennis van Wijk de goalgetter afgelopen zomer terug naar ons land.

Zijn spitsbroeder Jaime Alfonso Ruiz debuteerde in 2007 op de Europese velden. De Colombiaan - die momenteel in de lappenmand ligt - kroonde zich bij Westerlo meteen tot topschutter van de Jupiler Pro League. Geremd door vele blessures timmert Ruiz bij de Kemphanen aan de weg terug.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties