D-day in 2e: Westerlo thuis ijzersterk

Mattias Verhaeghe
| 5 reacties
D-day in 2e: Westerlo thuis ijzersterk
Foto: © Photonews

De titelstrijd in de Belgacom League was nooit zo spannend. Morgen is het D-day. Dan kruisen Westerlo en Eupen de degens met als inzet een plaats bij de elite. Vandaag leggen we de statistieken van beide teams bloot.

Door Mattias Verhaeghe

Westerlo neemt het morgen thuis op tegen Eupen. De inzet is niet min. Degene die wint wordt kampioen en krijgt een rechtstreeks ticket naar eerste klasse. Bij een gelijkspel trekt Westerlo aan het langste eind, want het staat één punt voor op Eupen in het klassement. We nemen even hun statistieken onder de loep.

Westerlo thuis ongeslagen

Westerlo en Eupen speelden één keer tegen elkaar dit seizoen. Toen speelde Eupen thuis en won het met 1-0. Dat is echter al vijf maanden geleden. Westerlo heeft één wedstrijd meer gewonnen dan Eupen over een heel seizoen bekeken. Van de 23 gewonnen wedstrijden won het er 13 in eigen huis. Westerlo verloor nog geen enkele wedstrijd in het eigen stadion en moest slechts drie keer een gelijkspel toestaan.  Ze wonnen ook hun laatste elf wedstrijden op eigen veld. Eupen staat dus ongetwijfeld voor een lastige opdracht. Zij wonnen dit seizoen negen keer op verplaatsing en speelden zes keer gelijk.

Gelijklopend doelpuntensaldo

De troepen van Dennis Van Wijk moeten het op vlak van doelpuntensaldo iets minder stellen dan Eupen. Westerlo was in 33 wedstrijden goed voor 66 doelpunten en kreeg er 23 tegen. Eupen daarentegen maakte 75 doelpunten en kreeg er 26 tegen. Ze kregen de laatste vier wedstrijden geen enkel doelpunt meer tegen. Met een doelpuntensaldo van respectievelijk 43 en 49 liggen beide teams heel dicht bij elkaar.

Het wordt ongetwijfeld een echte clash tussen de twee beste ploegen uit tweede klasse. Wie uiteindelijk de titel pakt zullen we morgen weten. De statistieken pleiten in het voordeel van Westerlo, door de ijzersterke prestaties van het team op eigen veld. Maar daar zal Eupen zich niet bij neerleggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties