Reactie Tweede keeper Eupen bijna held in Westerlo

Tamara Vereecken
| 0 reacties
Tweede keeper Eupen bijna held in Westerlo
Foto: © Photonews

Hendrik Van Crombrugge moest nog voor het kwartier invallen na de uitsluiting van eerste keeper Deumeland. De reservedoelman stopte de penalty die uit deze fase voortvloeide, maar kon uiteindelijk toch niet verhinderen dat Westerlo de wedstrijd won.

Jij was nog niet opgewarmd toen je al na enkele minuten moest invallen en had waarschijnlijk zelfs geen seconde speeltijd verwacht in ‘t Kuipje? “Met de rode kaart en de penalty, ging het inderdaad plots heel snel voor mij. Zo’n strafschop is altijd een loterij, 50/50 dat je ‘m stopt. Ik wist dat het voor de moraal belangrijk zou zijn als ik de bal had. Dat was ook zo en dan denk je even dat je de held kan worden maar wat later maakten zij dan toch de 1-0. Twee keer scoren zat er niet echt in voor ons in die titelmatch.”

Had de coach je iets ingefluisterd met betrekking tot die penalty? “Ja, voor ik opkwam, zei hij me dat Koffi meestal rechts van de doelman trapt, ik heb lang genoeg gewacht en ik had ‘m dan toch.”

“Eindronde wordt zwaar maar onze motivatie zal veel goedmaken”

Hoe bepalend was die bizarre beginfase voor de rest van de match? “Ik denk uiteindelijk dat de rode kaart voor Westerlo niet zo’n voordeel was voor ons. Ze gingen daardoor nog meer verdedigen. Anderzijds, wij kwamen niet echt in ons spel, de balcirculatie was te laag. Het is het einde van het seizoen, we misten wat frisheid vandaag.”

Van Crombrugge legt zich dus nederig neer bij de verloren wedstrijd en het feit dat Westerlo kampioen werd. Er wachten Eupen nu nog enkele zware weken. “De eindronde wordt zeker zwaar maar onze motivatie zal dat helemaal goedmaken! We staan nu voor zes belangrijke matchen. Promoveren was het doel bij aanvang van het seizoen en dat is het nog steeds. We hebben vandaag de finale verloren maar goed, nu volgen er nieuwe kansen om dat doel te bereiken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties