Datum: 07/04/2024 16:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Diaz Arena
Beerschot beukt de poorten naar Jupiler Pro League open na sensationele wedstrijd in Oostende met dubieuze beslissingen
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Oostende
| 40 reacties

Beerschot komt volgend jaar uit in de Jupiler Pro League. Het won met 1-2 op bezoek bij KV Oostende en heeft zo een kloof van zeven punten op nummer drie Lommel. KV Oostende weerde zich als een duivel in een wijwatervat, maar zag een late gelijkmaker afgekeurd worden.

Bij Beerschot hadden ze met argusogen gekeken naar de resultaten van zaterdagavond. Door de puntendeling van Lommel tegen Seraing kon de top-2 en een ticket voor de Jupiler Pro League verzekerd worden.

Dan moest wel gewonnen worden op bezoek bij KV Oostende, dat de punten ook kan gebruiken. Het zag Seraing tot op een puntje komen en wil maar wat graag zijn verlengd verblijf in de Challenger Pro League gaan verzekeren.

#KVOBEE
© photonews
#KVOBEE
© photonews

Snelle voorsprong via Verlinden voor Beerschot

De Kustboys wilden hun huid duur verkopen en hadden op voorhand aangegeven dat ze er volop wilden voor gaan. Ze kwamen dan ook gretig aan de aftrap, maar moesten bij de eerste de beste kans van Beerschot wel een nieuwe opdoffer slikken.

Thibaud Verlinden kwam goed naar binnen en trapte na tien minuten voetballen pardoes naar doel, waarop doelman Liam Bossin zich verkeek en 0-1. De Mannekes toonden zich in de eerste helft de betere ploeg, meteen na rust leek het de boeken dicht te doen na een knappe aanval via onder meer Nzita en met Wright-Philips als afwerker van dienst.

#KVOBEE
© photonews
#KVOBEE
© photonews

Vreemd einde van de wedstrijd met veel strijd

Daarna werd het alsnog een verbeten wedstrijd. De thuisploeg ging vol aan de bak en kwam via een kopbal van Medley na een corner op 1-2. Het begin van een ongemeen hard robbertje vechten, waarbij de spelers meermaals neus aan neus gingen staan.

Beide ploegen claimden een elfmeter, in minuut 90 trapte Van Daele onbegrijpelijk van dichtbij naast en in blessuretijd werd de gelijkmaker van Henderson afgekeurd. De Kustboys eindigden de wedstrijd met tien, de thuisfans waren ziedend op de arbitrage. De spelers van Beerschot lieten het niet aan hun hart komen en gingen vieren met 1000 uitsupporters.