Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: Ronde 6
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot heeft strafschoppenreeks nodig

Twee verlengingen en een strafschoppenreeks heeft Beerschot nodig gehad om afstand te nemen van derdeklasser Moeskroen Peruwelz. Pacovski pakte ook reeds een penalty in de verlengingen en deed dat nog eens over in de beslissende fase.

Johan Walckiers in Antwerpen

Deze week ging er bij Beerschot meer aandacht naar extrasportieve zaken dan naar de bekerwedstrijd tegen Moeskroen Peruwelz. Jacky Mathijssen waarschuwde er voor, maar liet toch een aantal jongens rusten. En de Beerschot-trainer kreeg gelijk met zijn verwittiging, want zijn jongens begonnen te laks aan de westrijd en daar profiteerden de bezoekers al na vijf minuten van.

Turcan doet Kiel stilvallen
Een vrije trap op een onschuldige plaats werd in de zestien gezwierd en daar stond de boomlange Turcan om de bal mooi in de kruising te koppen. Tomme Pacovski - normaal aan de bank gekluisterd door de komst van Stijnen - had er geen verhaal tegen. Moeskroen zorgde dus voor een kleine verrassing.

De Ratten probeerden de wedstrijd terug in handen te krijgen, maar hadden het lastig met het potige spel van de Henegouwers die een perfecte organisatie op de mat legden. De supporters van de fusieploeg zongen 'on est chez nous' en één helft lang was dat ook zo, want ondanks twee goede pogingen van MacDonald en een veel te hoge kopbal van Dayan raakte Beerschot niet door de verdedigende gordels.

Beter uit de kleedkamer
Mathijssen greep in bij de rust en haalde de heel bleke Delic naar de kant voor Arnor Angeli. En Beerschot ging beter voetballen. Met meer dreiging en vooral doelgevaar. MacDonald zorgde voor de actie en legde breed op Dayan. Die had zeeën van tijd om een hoek uit te kiezen en scoorde simpel.

Beerschot nam vervolgens de touwtjes in handen, maar speelde veel te steriel om de Moeskroense organisatie te ontwrichten. Kansjes, dat wel, maar echt uitgespeelde? Nee, die waren er niet echt. Wel een vrije trap van Angeli op de deklat in blessuretijd. Het duel stevende dan ook af op verlengingen en kreeg die ook.

Pacovski pakt twee strafschoppen
In die verlengingen speelden beide ploegen op een gezapig tempo en na het eerste kwartier stond het nog steeds 1-1 terwijl de bezoekers wel de beste kans hadden via een kopbal van Hugelier die maar een half metertje overging. En Moeskroen kreeg zelfs nog een strafschop na een fout van Pacovski: de doelman zette zijn foutje echter recht door de penalty van Felix te pakken.

Ook in de tweede verlenging werd er niet gescoord en dus strafschoppen. In die penaltyreeks toonde Beerschot zich uiteindelijk dan toch de sterkste. Beide ploegen schoten één keer over, maar Pacovski pakte ook nog de inzet van Mezine. Goor mocht de beslissende penalty trappen en de ouderdomsdeken miste niet. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost, maar de Ratten gaan toch door naar de 1/8ste finales.