Datum: 21/09/2011 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Ronde 6
Stadion: Diaz Arena
Oliveira loodst KV Mechelen naar de volgende ronde
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 0 reacties
Oliveira loodst KV Mechelen naar de volgende ronde
Foto: © SC

KV Mechelen heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de beker van België. Sergio De Oliveira brak met 2 vrije trappen de ban voor zijn ploeg. In de slotfase zorgde David Destorme (foto) voor de 0-3-eindstand.

In een gelijkopgaande eerste helft met kleine kansjes aan beide kanten was het niveauverschil niet te merken. Het waren zelfs de kustjongens die de eerste keer serieus konden dreigen. Luissint met de actie maar zijn voorzet werd door een alerte Renard gepakt voor de aanstormende Vandamme. Het sein voor KV Mechelen om wakker te schieten. Een schot van Cordaro stelde doelman Sierens voor de eerste keer op proef.

De kustjongens konden er een paar keer gevaarlijk uitkomen, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Iddi ging op wandel, voelde licht contact en ging al snel liggen net aan de grote rechthoek. Oliveira zette zich achter de bal en kon profiteren van een niet perfect opgestelde muur om deze in de dichtsbijzijnde winkelhaak binnen te trappen.

Na de pauze ging KV Mechelen resoluut op zoek naar het verlossende tweede doelpunt, maar zowel Cordaro, Koulibaly en Wilmet kenden geen succes. Het verdiende tweede doelpunt kwam er na een uur spelen alsnog. Oliveira mocht zich vlak buiten de zestien opnieuw achter de bal plaatsen en liet doelman Sierens kansloos. De kustjongens probeerden nog, maar liepen op een dodelijk counter. De ingevallen David Destorme trapte een voorzet van Cordaro van dichtbij in doel.

KVM plaatst zich zo ten koste van KVO voor de volgende ronde.

Herbeleef KV Oostende - KV Mechelen

Beker van België