cerCercle Brugge
rcmRC Mechelen
Datum: 21/09/2011 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Ronde 6
Stadion: Jan Breydel
Iachtchouk verlost zwak Cercle
Tomas Taecke
| 0 reacties
Iachtchouk verlost zwak Cercle
Foto: © SC

Cercle heeft zijn opdracht volbracht en plaatste zich ten koste van RC Mechelen voor de achtste finales. Iachtchouk verloste een zwak Cercle, dat slap en ondermaats presteerde.

In een slappe eerst helft kreeg Cercle geen vat op een goed meevoetballend Racing Mechelen. Bob Peeters gunde heel wat basisspelers rust maar ook het veredelde B-elftal bleef ver onder de verwachtingen.

Vroeg in de wedstrijd testte Van Eenoo doelman Kevelaerts met een mooie gekrulde vrijschop. De bezoekers reageerden met een shot van Spreutels. Verder was er weinig doelgevaar in een eerste 45 minuten die we snel mogen vergeten.

Even voor de rust kwam Cercle goed weg toen Mertens niet uitgesloten werd voor het neerhalen van de doorgebroken Spreutels. De meelopende Reis voorkwam dat de verdediger vroegtijdig mocht gaan douchen.

Racing Mechelen kwam agressief uit de kleedkamers en dreigde via enkele hoekschoppen en halve kansen. Ondanks de bezoekende aanvallende impulsen kreeg Iachtchouk de eerste grote kans in de wedstrijd. De ingevallen Rudy passeerde knap zijn tegenstander en zette Iachtchouk vrij voor doel, maar de Oekraïner lepelde de bal over de goal.

Een kwartier voor inrukken verloste dezelfde Iachtchouk Cercle. Baldé speelde de aanvaller met een mooie steekpass vrij, Iachtchouk miste niet. Cercle haalde opgelucht adem: de tweede helft was nog zwakker dan een al dramatische eerste speelhelft.

Mechelen leek aangeslagen na de openingsgoal en slaagde er niet in een vuist te maken. Enkel in de slotminuut kwamen de bezoekers nog dicht bij de gelijkmaker, maar Spreutels kon de voorzet van De Saegher net niet in doel glijden.

Cercle wint van RC Mechelen in een wedstrijd waaraan het niet lang zal willen herinnerd worden.

Herbeleef Cercle Brugge - RC Mechelen

Vooraf

Beker van België