Speeldag: Ronde 6
Stadion: Burgemeester Van de Wiele Stadion
Genk elimineert Deinze vlotjes uit de Cofidis Cup
Jim Bogaert

Landskampioen Racing Genk had vanavond geen problemen met derdeklasser SK Deinze. Een doelpunt in de kruising van Vossen en een intikkertje van Simaeys zetten de landskampioen op weg naar een vlotte 2-6 zege in het Burgemeester Vandewielestadion.

Jim Bogaert vanuit Deinze

Racing Genk startte uitstekend. Benteke dribbelde de Deinze-verdediging aan flarden en legde mooi breed voor Vossen die in de kruising besloot. Niet veel later loste Deinze-sluitstuk Kreps Tözsers vrije trap. Simaeys had maar in te tikken. Na iets meer dan een kwartier stond het al 0-2.

Genk controleerde en domineerde de partij. Alleen Van Mieghems volley en een laag schot van Romont deden de Genk-verdediging even beven. Hyland krulde nog enig mooi de 0-3 langs Kreps, waardoor Deinze voor rust al geëlimineerd leek.

Na amper twee minuten in de tweede helft was het alweer raak. Limbombe, met de rust ingevallen voor Dugary, nam de bal in een tijd op de slof en tekende voor de 0-4. Deinze prikte even tegen met een kopbaldoelpunt van Van Mieghem, maar Genk antwoordde snel met een plaatsbal van Vossen. 1-5. Iakolevski lukte nog de Deinse eerredder, waarna Genk nog uitliep via de ingevallen Kennedy tot een gemakkelijk behaalde 2-6 overwinning.