Speeldag: Ronde 6
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard houdt schietoefening tegen Hoogstraten
Fabian Morren

Standard heeft een zeer ruime zege behaald in de zestiende finales tegen Hoogstraten. De Rouches versloegen de Kempense derdeklasser met 8-2.

Het was wel even schrikken voor Standard in de openingsfase. De Rouches kwamen tot twee keer toe op achterstand. Eerst opende Dirk Mathyssen verrassend de score. Mémé Tchité stelde heel snel gelijk, maar na een grote blunder van Standard-doelman Moris kon Fokaert profiteren. Moris kreeg zijn kans in het doel, Sinan Bolat mocht zo even rusten.

Tchité was echter zeer gretig en prikte enkele minuten later opnieuw de gelijkmaker tegen de netten. Nadien zorgden de Rouches voor een heus doelpuntenfestijn. Na een hoekschop zette Jelle Van Damme de thuisploeg op voorsprong en nog voor de rust stond het nog 5-2. Tchité en Nong tekenden voor de doelpunten.

In de tweede helft bleef het even stil, maar in kore tijd scoorde Standard weer drie keer. Invallers Buyens en Seijas breidden de voorsprong uit tot 7-2 en Nong zette de kers op de taart.