Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Neto stuwt Gent voorbij mak Leuven
Sander De Graeve

AA Gent zette een mak Leuven zonder veel moeite opzij. 3-0 werd het uiteindelijk in de clash tussen beide studentensteden. De gezangen waren talrijk, de kansen schaars.

Sander De Graeve in Gent

Ondanks het goedkope studententarief vonden amper 8600 toeschouwers de weg naar de Ghelamco Arena. Sfeer was er wel, de studenten hadden hun hele fanfare meegebracht. De Leuvense aanhang bedroeg zo'n 360 man.

In de eerste helft was er aanvankelijk niet veel te beleven, al bleek snel dat Neto er zin in had. De middenvelder die lang op zoek was naar de beste vorm pakte al in de eerste minuut uit met een hakje, een teken van vertrouwen. Later zou hij nog een vrije trap in de hoek krullen, maar Bailly toonde zich paraat.

Pedersen vanop de stip

Gent kreeg aanvankelijk de beste kansen, maar op het halfuur kwam ook Leuven opzetten. Vooral een scherp aangesneden vrijschop van Azevedo zorgde even voor gevaar. De thuisploeg mocht van geluk spreken dat er geen Leuvens been bij die bal kon.

Daarna nam Gent de match definitief in handen. Kage wurmde zich in de zestien en werd aan de schouder neergehaald door Pettersson. Pedersen zette zich achter de bal en knalde laag door het centrum binnen. De verdiende voorsprong voor Gent.

Neto vindt vorm terug

Die score werd al snel na de rust verdubbeld door Neto. De Braziliaan, die zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde, werkte af na een knappe voorzet van Hervé Kage. Even later ontvouwde zich hetzelfde scenario.

Deze keer kopte Neto op Bailly, maar was de ingevallen Privat goed gevolgd. De aanvaller kon niet meer missen en deed het scorebord voor de derde keer verspringen. Gent controleerde daarna de match rustig uit en de studenten zongen hun liederen.

'El Toro' kon het niet open breken

De Buffalo's wonnen zo vier wedstrijden op rij en bekeren verder. Bij die vier wedstrijden werd telkens de nul gehouden. Leuven kon in het begin enkele keren prikken, maar in de tweede helft kwamen ze er niet meer aan te pas, ook niet na de inbreng van Bjorn 'El Toro' Ruytinx. Als volleerde toreadors legden de Gentse verdedigers de aanvaller aan banden.