Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Lotto Park
Anderlecht wint moeizaam
Filip Van der Elst

Anderlecht won vanavond van seizoensrevelatie La Louvière, maar het gebeurde niet met mooi voetbal, en de bezoekers hadden uiteindelijk wel meer verdiend. Maar ze misten enkele uitstekende mogelijkheden, en die missers werden door de landskampioen genadeloos afgestraft.

La Louvière startte aanvallend, en maakte het Anderlecht heel moeilijk. Na een kwartier kwamen de paars-witten er dan toch een beetje door, met wat kansjes voor onder andere Iachtchouk tot gevolg. Maar de goal viel dan toch aan de overkant: Espartero nam een voorzet heerlijk op de slof en knalde zo de 0-1 tegen de netten. Anderlecht was aangeslagen en de defensie van de Wolven bleek zeer moeilijk te ontwrichten. Aruna kreeg een goede mogelijkheid, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle. Onder een striemend fluitconcert van het thuispubliek floot scheidsrechter Gumienny het einde van de eerste helft: 0-1.

Na de pauze ging La Louvière meer op zoek naar de 0-2, dan Anderlecht naar de gelijkmaker. En het had dan ook 0-2 moeten staan: Vervalle, ex-Anderlecht, was Zitka al voorbij en kon scoren, maar besloot toch terug te leggen voor Ishiaku, maar zijn pass was veel te slecht, waardoor de unieke mogelijkheid verloren ging. En 11 minuten later moesten ze dat cash betalen: Proto kon nog wel de doorgebroken Aruna stoppen, maar de rebound kwam terecht bij Baseggio, die in één tijd binnenknalde.

Anderlecht voelde dat er meer inzat en 5 minuten later ging Aruna neer in de grote rechthoek. Gumienny wees naar de stip, en Zetterberg bracht zijn ploeg op voorsprong. La Louvière kon daar niet echt meer op reageren, en zo bleef het dan ook bij de 2-1-stand, een moeizame overwinning voor Anderlecht, dat zo een echte crisis toch nog afwendt en de achterstand op Club Brugge beperkt.