Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot wint van Moeskroen
Jan Martynowski

Germinal Beerschot hield de punten thuis tegen Moeskroen. Twee goals van Cadu binnen de minuut beslisten de match.

Germinal Beerschot begon sterker dan Moeskroen, maar dat leverde niet veel gevaar op. Snoeckx kon dreigen met enkele schoten, maar die gingen telkens naast. Moeskroen kwam langzaam beter in de match, mee omdat Germinal Beerschot zwakker ging combineren en foute passes opstapelde. Na 35 minuten leverde een kopbal van De Vleeschauwer bijna een goal op, maar Luciano hield de thuisploeg recht. Tien minuten later was het wel zover. Zewlakow profiteerde van wat gekluts in de 16 en de bal rolde tergend langzaam binnen.

Nul-een was het dus na een zwakke eerste helft. Aan de rust werd bij de thuisploeg Snoeckx vervangen door Cadu, die pas uit blessure kwam. Na tien minuten scoorde Messoudi na een mooie aanval via de rechterflank. Germinal Beerschot begon erin te geloven, en stuwde naar voor. Moeskroen kon niet van de geboden ruimte profiteren en de aanvallers liepen slag om slinger buitenspel.

Germinal Beerschot werd sterker, en geraakte via Camara en Cruz bijna aan de 2-1. In de tachtigste minuut ontfutselde Cadu Beloufa de bal en schoof beheerst langs Vandendriessche. Direct na de aftrap veroverde Germinal Beerschot de bal, en kwam Cadu weer alleen voor Vandendriessche: 2-0 na een mooie trap in de kruising.

Moeskroen kon niet meer voor gevaar zorgen, en de 3-1 bleef op het bord. Een al bij al verdiende maar bijzonder moeizame overwinning.