Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stayen
STVV houdt de drie punten thuis
Julie NĂ©man

Lokeren ging vandaag langs bij STVV, maar ging met lege handen terug naar huis. De bezoekers konden terug op ContĂ© rekenen, die hersteld was van malaria. Milojevic zat op de bank. Bij Sint-Truiden werden BĂ©da en Debroux weer in de kern opgenomen.

Scheidsrechter Bultynck gaf het startsein en het was Lokeren dat het snelst uit de startblokken vertrok, maar Ademilson werd teruggefloten voor buitenspel. Sint-Truiden kreeg een eerste kans via De Ceulaer die op doel kan trappen, maar zijn schot ging via de paal buiten. Het is diezelfde De Ceulaer mee aan de basis lag van het eerste Truiense doelpunt. De aanvaller bracht de bal tot bij Hajnal, die het leer mooi voorbij Lazic schoof. 1-0 voor de kanaries. Tien minuutjes later zijn de Limburgers er al weer. Opnieuw met De Ceulaer die de bal deze keer tot bij Buvens bracht, maar deze wachtte te lang en de kans was verkeken. Op het half uur leek STVV even uitgeblust en Lokeren kon meer en meer opzetten. Tailson kon de gelijkmaker bijna op zijn naam schrijven toen hij alleen voor Belic verscheen, maar hij kopte de bal recht op de doelman. De bezoekers bleven de druk opvoeren en STVV kreeg het even lastig, maar kon toch de voorsprong behouden.

Lokeren besloot in de tweede helft resoluut voor de gelijkmaker te gaan, maar kreegde bal maar niet voorbij Belic. Na een 20 minuten moesten ze zelfs met tien verder wanneer Tailson met rood van het veld werd gestuurd. In een opstootje met Diabete deelde de spits een kopstoot uit en mocht naar de kleedkamers. Toch deerde die man minder Lokeren niet, ze bleven aanvallen en duwden STVV helemaal weg. De goede wil van de bezoekers werd echter niet beloond. In de allerlaatste minuut kon De Ceulaer de score nog opdrijven tot 2-0.

STVV gaat met de drie punten lopen, al verdiende Lokeren toch een gelijkspel.