Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Freethiel
Genk wint zuinig van Beveren
Dieter Arens

Beveren heeft de kater van Zagreb duidelijk nog niet verwerkt. De Ivorianen verloren met 2-0 cijfers na een matige partij.

In de eerste helft werden bijna geen deftige kansen te noteren. Enkele halve kansen van oa Claessens en Priske voor Genk en Tia en Diallo voor Beveren waren niet succesvol. Vlak voor rusten was er plots wel een goede kans voor Beveren. Tia schoot goed naar doel en Moons zijn redding was broodnodig. Toch ging Genk met een 1-0 voorsprong rusten. Kpaka kon de bal in twee keer voorbij Copa trappen.

Na de rust probeerde Beveren de bakens te verzetten. De eerste goede doelpoging kwam er via Tia die op voorzet van Badjan scoorde, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Na 60 minuten besliste Engelaar de wedstrijd door de 2-0 te scoren. Beveren was aangeslagen en Genk speelde de wedstrijd rustig uit.

Door deze zege komt Genk op een gedeelde 4de plaats. Beveren blijft rond de middenmoot hangen.