Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Jules Ottenstadion
Matthijs rolt Brussels op zijn eentje op
Dieter Arens

AA Gent heeft een makkelijke overwinning behaald tegen FC Brussels. De mannen van Leekens wonnen de partij met 3-0 cijfers. De 3 doelpunten werden gescoord door één en dezelfde man, Tim Matthijs.

De eerste helft was niet veel soeps om naar te kijken doordat Brussels met veel volk achter bal speelde. Het bleef wachten op de eerste goede kans van de partij die pas na 30 min spelen tot stand kwam. Voskoboinikov schoot de bal echter naast het doel van Herpoel. Meteen daarna scoorde Gent weliswaar de 1-0 via Matthijs die de bal voorbij Nijs trapte. Brussels probeerde nog nadien, maar de ruststand bleef 1-0.

Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft. Brussels trok een muur op zodat uitgespeelde kansen niet tot stand kwamen. 10 minuten voor tijd viel dan toch de beslissing. Matthijs glipte door de buitenspelval en opnieuw deed hij de netten trillen. Maar nog was het niet gedaan. Opnieuw Matthijs scoorde zijn 3de doelpunt van de namiddag en zette de 3-0 eindcijfers op het scorebord.

Gent stijgt door deze zege naar een mooie 3de plaats in het klassement terwijl onderin blijft bengelen.