Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse wil wel, maar kan niet
Anthony Van der Planken

Lierse is er niet in geslaagd om voor de vierde keer op rij te winnen. De Pallieters geraakten niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Charleroi.

Lierse startte uitstekend aan de wedstrijd. De inspanningen van de thuisploeg werden na twintig minuten beloond met een doelpunt van Imschoot. De Pallieter trapte een voorzet van Marius Mitu knap binnen. Lierse ging meteen op zoek naar een tweede doelpunt. Thompson en Delorge kregen elk een goede kans, maar Laquait lag telkens goed in de weg.

Ook na de rust bepaalde Lierse het spel. Toch was het Charleroi dat het tweede doelpunt van de avond wist te scoren. Uit het niets wist
Toni Brogno de gelijkmaker binnen te leggen. De eerste en enige opoplettendheid van Lierse werd meteen afgestraft. De thuisploeg bleef drukken, maar scoren lukte niet meer. Thompson miste onder andere nog vier open doelkansen. In de laatste minuten leek Milenkovic de bal binnen te koppen, maar Lacquait redde op de lijn.

Lierse is nu voorlopig nog achtste in het klassement, terwijl Charleroi gedeeld derde wordt.