Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge zonder moeite langs Westerlo
Anthony Van der Planken

Club Brugge blijft als een trein door de competitie razen. De competitieleider won van Westerlo met 2-0, zonder indrukwekkend te spelen.

Westerlo kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Mennes pakte al in de eerste minuut uit met een stevig schot, dat gelost werd door Butina. Gelukkig voor de keeper was er geen enkele speler in de buurt, zodat hij zijn fout snel kon herstellen. Beide ploegen speelden weinig indrukwekkend. Op de eerste kans van de thuisploeg was het wachten tot de tiende minuut: Lange kwam na een knappe beweging in schietpositie, maar Deelkens hield de bal uit zijn doel. Tien minuten later kende de doelman minder geluk: topschutter Bosko Balaban legde een perfecte vrije trap van Nastja Ceh tegen de netten.

Na die goal werd de wedstrijd nog saaier. Enkel het doelpunt van
Gert Verheyen zorgde voor enige opschudding op Olympia. De aanvaller wist een voorzet van Van der Heyden met de bips binnen te werken. Ceh was nog dicht bij de 3-0, maar de Sloveen faalde oog in oog met Deelkens. Zo stond bij de rust een logische 2-0 op het scorebord.

In de tweede helft liet Club het initiatief over aan Westerlo, dat in het laatste halfuur enkele knappe kansen wist te creĆ«ren. Een ijzersterke
Butina wist zijn netten echter schoon te houden. Met twee wereldreddingen hield hij gemaakte doelpunten van Brosque en Paas uit zijn doel. Daarna pakte Westerlo nog uit met enkele afstandsschoten, maar ook dat leverde niets op.

Club Brugge blijft zo afgetekend leider in de Belgische Jupiler League. De Bruggelingen leggen alle druk weer bij het Anderlechtse kamp, dat morgen aantreedt tegen Charleroi.