Stadion: Stade Charles Tondreau
Standard op een diefje..
Daniel Jamro

De Waalse derby... jammer genoeg was er op het veld hiervan niet veel te bespeuren.
Gedurende de eerste helft zijn de kansen op 1 hand te tellen en dan hebben we het niet over uitgespeelde, of reuze/niet te missen kansen.

De 2de helft begon leuker met na 3 minuten al een doelpunt,  Onyewu kopt aan de tweede paal een hoekschop binnen.

Vlak voor de wedstrijd een uur bezig is... begint Datti (ex-Standard) aan een one-man-show. Op 2 minuten tijd maakt hij er 2-1 van. 2 minuten na de doelpunten van Datti, had Bergen een strafschop moeten krijgen toen  Cordaro duidelijk werd weggeduwd.  Scheidsrechter Johan Verbist zag het echter anders. Een kwartier voor het einde herpakt Standard zich, wat resulteert in 2 doelpunten, Onyewu, een tweede keer in de 79' minuut en enkele minuten later invaller Garbini 2-3.  Standard lijkt de punten mee naar huis te gaan nemen.

Na een zwakke eerste helft kregen we toch 5 doelpunten te zien in de 2de helft.  Bergen blijven zonder punten achter