Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Lotto Park
Anderlecht wint simpel van G.Beerschot
Bart Hermans

Anderlecht deed wat het moest doen in het eigen Constant Vandenstockstadion: winnen van Germinal Beerschot. Anderlecht kende nooit echt problemen en won met 3-0 van de kielse ratten. De doelpunten voor de Brusselaars waren van Jestrovic( 2X) en Wilhelmsson. Club Brugge moet minstens wachten tot volgend weekend om de landstitel te kunnen vieren. Dan staat immers Club Brugge – Anderlecht op het programma.

Anderlecht begon zonder Kompany die geschorst was , Zitka stond weer in het doel. De Brusselaars zetten G.Beerschot van het begin van de match onder druk. Na een paar kansjes was het in de vierentwintigste minuut dan toch raak wanneer Jestrovic een voorzet van Vanderhaeghe kon binnenkoppen. G.Beerschot was in het eerst half uur heel zwak en kon amper iets klaarspelen. Anderlecht kreeg na het doelpunt nog enkele goed kansen maar kon voor de rust de score niet meer uitdiepen. Het waren daarentegen de ratten die een hele goed kans kregen wanneer Henk Vos plotseling Cadu vrijspeelde en deze alleen op Zitka kon doorgaan die schitterend redde. De spelers konden gaan rusten bij 1-0 , de match was zeker nog niet gespeeld.
Anderlecht drukte in de tweede helft G.Beerschot direct tegen eigen doel. Een voorzet van Wilhelmsson werd onbegrijpelijk naast gekopt door Jestrovic. Een paar minuten later werd Wilhelmsson in het strafschopgebied onderuit gehaald door Monteyne. Jestrovic trapte de strafschop beheerst binnen. Ondertussen al de zestiende van het seizoen voor de Anderlecht-spits. Anderlecht kon de wedstrijd nu rustig uitspelen. G.Beerschot kon niets meer klaarkrijgen , het was daarentegen Anderlecht die nog een derde keer konden scoren. Wanneer Mpenza de bal mooi diep gaf op Wilhelmsson maakte deze het schitterend af met een stiftertje.

Het werd dus 3-0 en Club Brugge is nog geen kampioen. Volgende week zondag staat de topper tussen Club Brugge en Anderlecht op het programma op het programma. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Anderlecht telt nu zes punten achterstand op Club Brugge en heeft nu zelf zes punten voorsprong op Standard. Volgende week een puntje halen op Club geeft hen zekerheid van het tweede champions-league ticket. Bij winst kunnen  ze op de laatste speeldag misschien nog testwedstrijden uit de brand slepen. Het beloofd al bij al nog een heel spannend competitie-einde te worden.