stvSTVV
wesWesterlo
Datum: 08/05/2005 15:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Stayen
Sint-Truiden verzekert zich van behoud
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Sint-Truiden verzekert zich van behoud
Foto: © SC

Sint-Truiden wist zich vanmiddag op eigen veld te verzekeren van het behoud in eerste klasse. De Kanaries wonnen dankzij een laat en vooral gevleid doelpunt van Benjamin De Ceulaer. Westerlo was het slachtoffer van dienst.

De eerste kans van de partij liet even op zich wachten. Pas na acht minuten werd het publiek opgeschrokken door een knal van De Ceulaer. De belofte-international kende echter geen geluk, want zijn bal belandde op de paal. Weer acht minuten later was STVV opnieuw dicht bij de openingsgoal. Delorge haalde uit, maar Deelkens redde subliem. Westerlo liet zich echter niet doen en kwam beter en beter in de match. In de slotfase van de eerste helft was het zelfs enkele keren dicht bij de 0-1. Eerst was er Utaka, wiens schot afgeblokt werd door Hayen. Daarna kreeg ook Elejiko een dot van een kans. De speler van Westel kopte uitstekend, maar Hajnal redde op de lijn.

Ook na de rust moest STVV een bal op de lijn redden. Dit keer was het Debroux die een inzet van Keenan wegveegde. Voor de rest probeerden beide ploegen het vooral met afstandsschoten, die tot niets leidden. Pas in de slotfase was er weer sprake van enige opwinding. Zeven minuten voor tijd was Utaka tot twee maal toe dicht bij de zege, maar telkens stond het doelhout in de weg.

Het doelpunt viel uiteindelijk aan de andere kant. De ingevallen Michael Goossens legde de bal tot bij De Ceulaer, die simpel binnenlegde. Een gouden goal, die Sint-Truiden verzekert van het behoud. De Kanaries hebben immers zeven punten voorsprong op de zeventiende plaats. Westerlo is ondertussen kampioen van de rechterkolom, want zij staan tiende.

Jupiler Pro League

 Speeldag 32