Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Jan Breydel
Cercle nipt voorbij Moeskroen
Kristof Blomme

Cercle heeft op eigen veld Moeskroen verslagen met 1-0. Hierdoor kan Moeskroen onderin nog zwaar in de problemen komen.

In de eerste helft viel er bitter weinig te beleven. Toch was de thuisploeg het gevaarlijkst. Een vrije trap van Meyssen bereikte net Dewulf niet aan de tweede paal. Even later kon Meyssen voorzetten van op links. Deze keer was het Dekelver die net niet bij de bal kon. Nu probeerde ook Moeskroen wat klaar te maken. Een schot van Coulibaly ging voorlangs. Tien minuten voor rust weer Cercle. Pivaljevic kopte net naast. Dat was meteen ook het laatste wapenfeit uit de eerste helft. De ruststand was dan ook verdiend 0-0.

Na de koffie was Moeskroen iets feller. Een knal van Lecomte scheerde langs de kruising. Een minuut later pakte weer Lecomte uit met een lob. Die belandde echter op het dak van het doel. Ook groen-zwart kwam nog eens dreigen. Een voorzet van Boi werd door Slovic over getrapt. Twintig minuten voor tijd weer een vrije trap van Meyssen vanop links. Boi kon aan de tweede paal diagonaal binnenschieten, 1-0. Verder nog één kansje in deze match. Dewulf kon net niet bij een vrije trap van Vlahos.

Een zwak Moeskroen wordt nu bijgehaald door Brussels. Ze gaan nog twee heel moeilijke weken tegemoet.

Cercle: Mollez, Viane, Dewulf, Svetlicic, Van Mol, Grondin, Boi, Slovic, Meyssen (Vlahos 69), Dekelver, Pivaljevic (De Smet 89).

Moeskroen: Vandendriessche, Charlet, Beloufa, Coulibaly (Lai 78), De Vleeschauwer (Dorothée 64), Lorenzi, Teklak, Benajiba (Sanchez D'avolio 41), Noukeu, Dimbala, Lecomte.

Goal: Boi 68

Kaarten: Meyssen, Van Mol, Dorothée.

Scheidsrechter: Bourdouxhe.