Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Genk klopt B-ploeg Lierse
Kristof Blomme

Genk heeft op het Lisp de drie punten kunnen meepakken. Hierdoor blijven ze een sprankeltje hoop behouden op Europees voetbal.

Lierse kwam met een piepjonge ploeg aan de aftrap. De eerste ploeg werd namelijk gespaard met het oog op de halve finale van de beker tegen Club Brugge dinsdag. Na tien minuten spelen was de eerste grote kans voor Genk. Vandenbergh miste voor een leeg doel omdat Dijck zich nog voor de bal gooide. Halfweg de eerste helft was het dan toch raak voor de bezoekers. Stojanovic kon vanuit buitenspelpositie binnenkoppen. Lierse probeerde ook wat te dreigen, maar verder dan wat afstandsschoten kwamen ze niet. Aan de overkant was Stojanovic wel weer gevaarlijk. Mardulier lag goed in de hoek om de bal in hoekschop te werken. Vlak voor rust maakte Stojanovic dan toch zijn tweede. Een onterecht gefloten vrije trap werd vanop 25 meter heerlijk binnengekruld. Pech dus voor de jonkies van Lierse die helemaal niet slecht aan het spelen waren.

Na nog geen uur spelen maakten de bezoekers de klus helemaal af. Een voorzet van Vandenbergh werd dor Dijck in eigen doel gedevieerd. De thuisploeg probeerde er toch nog iets van te maken en dat loonde. Een hoekschop werd door Nnaji binnengekopt. Na 70 minuten vroeg Lierse een strafschop. Die werd echter niet gefloten en op de tegenaanval maakte Vandenbergh er meteen 1-4 van. Nog was het niet gedaan. Tien minuten voor tijd pikte ook Koen Daerden nog zijn doelpuntje mee. In blessuretijd kreeg Lierse nog een penalty. Die werd door Solari in twee keer gemist.

Het werd dus al bij al een gemakkelijke overwinning voor Genk. Op die manier blijven ze op twee punten van Standard volgen. Charleroi is twee punten teruggeslagen.

Lierse: Mardulier, Balbi (Pittoors 46), De Troetsel, Dijck, Dreesen (De Corte 76), Nnaji, Buyens (Jacobs 82), Charai, Crossa, Raeymaeckers, Solari.

Genk: Moons, Claessens, Mikulic, Priske, Sigurdsson, Beslija, Daerden, Engelaar (Soetaers 60), Wamfor, Stojanovic (Kpaka 79), Vandenbergh,

Doelpunten: Stojanovic 21 & 33, Dijck 56 og, Nnaji 63, Vandenbergh 69, Daerden 81.

Kaarten: geel: Mardulier, Claessens, Pittoors
             rood: Pittoors 88, 2x geel

Scheidsrechter: Vermeirsch