Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Stade Charles Tondreau
Club Brugge is nog lang geen kampioen
Anthony Van der Planken

Club Brugge is nog lang geen kampioen. De competitieleider geraakte op het veld van hekkensluiter Bergen niet verder dan 0-0, al zat er veel meer in. Ongelooflijk veel pech en vooral het doelhout zorgden voor een kleine Brugse kater.

De wedstrijd startte met een dot van een kans voor Gert Verheyen, die dit seizoen zijn vijfde titel hoopt te winnen. De aanvaller tikte een uitstekende voorzet van Ishiaku net over. Twee minuten later was Datti er al even dicht bij, maar daar stond Butina opnieuw uitstekend te keepen. Club Brugge toonde zich in die eerste helft de betere ploeg, maar echt indrukwekkend was het allemaal niet. Na twintig minuten had Lange wel kunnen scoren, maar zijn kopbal vloog voorlangs. Verheyen had evengoed de 0-1 aan de voet, maar ook hij kende geen geluk, want hij kraakte zijn schot. Dé kans was echter voor Ishiaku, die uitstekend richting koel kopte, maar zijn bal zag gered worden door Berthelin.

Op slag van rust had Club zelfs nog een penalty moeten krijgen, toen de opgerukte
Rozehnal neer werd gehaald in de zestien. Scheidsrechter Vandevelde floot niet, zodat de 0-0 op het bord bleef.

Na de rust was het al Club Brugge dat de klok sloeg. In de aanvangsfase liep het allemaal nogal stroef, maar in het laatste halfuur barste de hel los voor Bergen. Club kreeg kans na kans, maar de bal wilde er gewoon niet in. Eerst was er Ishiaku, die naast het doel trapte. Daarna deed
Peter Van der Heyden net hetzelfde. Ook uitstekende schietkansen van Englebert en de ingevallen Klukowski gingen verloren. Ondertussen speelde Bergen nog maar met tien man, want tien minuten voor tijd kreeg Njock een lichte rode kaart voor een fout op Butina.

In de slotfase maakte Club Brugge nog twee keer kennis met het doelhout. Eerst kopte
Clement op de lat, daarna vloog ook een schot van Klukowski er tegen. Een kopbal van Van Tornhout ging dan weer nipt naast. Doelman Berthelin bracht tevens redding op een mooi schot van Bosko Balaban.

Toch bleef het bij 0-0, en daar mocht vooral Bergen heel blij mee zijn, al hadden de Walen in de slotfase toch de 1-0 aan de voet. Door haar aanvalsgolven lette Club Brugge even niet op in de verdediging, waardoor
Goussé alleen op doel afkon. De aanvaller had moeten scoren, maar Butina bracht uitstekend redding. Een dot van een kans, eigenlijk zelfs de beste van de wedstrijd. Butina was dan toch niet voor niets naar Bergen afgezakt.

Het blijft dus bij 0-0, waarmee Club Brugge negen punten voorsprong neemt op Anderlecht. Het wordt wellicht (minstens) een weekje wachten op de titel, want de kans dat de Brusselaars morgen punten laten liggen tegen Germinal Beerschot lijkt erg klein. Gebeurt dat wel, dan is Club alsnog kampioen. Zo niet, dan kan het dus volgende week gebeuren. Club Brugge speelt dan thuis tegen... Anderlecht.