Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Freethiel
Standard wint ook met 10 van Beveren
Tonnelier Caroline

Standard moest tegen Beveren 80 minuten met een man minder spelen, maar haalde het in een spektakelrijke wedstrijd toch met 2-3.  De Rouches stellen met die zege hun derde plaats veilig.  Beveren blijft op de sukkel en is nog niet zeker van het behoud.

Bij de thuisploeg keerde smaakmaker Romaric terug uit schorsing.  De bezoekers konden opnieuw op Deflandre rekenen, maar de Rode Duivel begon op de bank.  De bezoekers moesten al na 10 minuten met tien man verder na de uitsluiting van Dragutinovic.  De Standard-verdediger kreeg rood wegens handspel.  Beveren putte moed uit die gunstige situatie en kreeg meteen een aantal kansen.  Runje kwam goed tussen op de pogingen van Romaric en Tokpa.  Het openingsdoelpunt viel echter aan de overkant na een verwoestende uithaal van Conceiçao.  Ondanks de man minder kreeg Standard nog een aantal kansen om de score op te drijven.  Iets voor het halfuur kwamen de Luikenaars verdiend 0-2 voor dankzij een vrije trap van Rapaic na een fout op Onyewu .  Dat tweede doelpunt leek voor Beveren het sein om in de aanval te gaan.  Arunina kwam twee keer alleen voor Runje, maar faalde bij de afwerking.  De Waaslanders hadden nog pech toen een vrije trap van Romaric op de lat strandde.  Een minuut voor de rust was het dan toch raak voor de thuisploeg.  Sanogo tekende voor de aansluitingstreffer.

De tweede helft begon met enkele minuten vertraging omdat scheidsrechter Jordens zich liet vervangen na een pijnlijke botsing met Diallo.  Standard verwierf al na vier minuten opnieuw een veilige voorsprong.  Opnieuw Rapaic maakte er met een rake kopbal 1-3 van.  Beveren reageerde opnieuw sterk op de twee doelpunten achterstand, maar Standard was nog het gevaarlijkst via Bangoura.  Op het uur kwam er toch terug spanning in de wedstrijd na de aansluitingstreffer van Arunina.  De Waaslanders gingen nog voluit op zoek naar de gelijkmaker en drukten de Rouches tijdens het laatste half uur op hun eigen veld.  Grote kansen leverde de Beverse druk echter niet meer op, zodat de mannen van Helleputte opnieuw met lege handen achterbleven.