Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent klopt La Lou in overbodige match
Anthony Van der Planken

AA Gent wist zaterdagavond haar voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen te winnen. De Bufallo's klopten La Louvière. De eindeseizoenswedstrijd eindigde op 2-1.

Zowel AA Gent als La Louvière hebben niets meer te winnen of te verliezen. Beide ploegen gingen dan ook hun gangetje en dat rendeerde voor de bezoekers al na drie minuten. De vrijstaande
Gunther Van Handenhoven legde een voorzet bij de tweede paal tegen de netten. Gent reageerde meteen via een poging van Vrancken. De Wolven wisten die inzet echter van de lijn weg te vegen. Wat later probeerde ook De Beule eens, maar de middenvelder knalde pal op keeper Cordier. Gent bleef aandringen en kwam ook via Matthys dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal vloog net naast.

Uiteindelijk kwam de 1-1 er dan toch. Na een fout van Cordier op
Boussoufa legde scheidsrechter De Coninck de bal op de stip. Smoje knalde de penalty op de paal, maar gelukkig was er nog Boussoufa om de rebound binnen te leggen. 1-1, daar kon ook Eloi niets aan veranderen. De aanvaller kreeg nog een knappe kans op een tweede treffer voor La Lou, maar Herpoel kwam goed uit zijn doel.

Na de koffieklets ging Gent op zoek naar de winnende treffer. Die bleef aanvankelijk uit. De 2-1 van De Beule kwam er pas na 79 minuten, al hadden Boussoufa en
Jbari al eerder kunnen scoren. Die kansen rechtvaardigden de kleine zege van Gent, dat zo haar zesde stek nog maar eens bevestigt. Mits nog wat extra puntenverlies van Charleroi zit de vijfde plaats er zelfs nog in, maar die kans lijkt eerder klein. La Louvière blijft dan weer steken op de achtste plek. Een plek in de linkerkolom lijkt nu al verzekerd, iets wat al bij al een uitstekende prestatie is voor de Wolven.