Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Brussels boekt belangrijke overwinning
Dieter V.A.

Vanavond stond in Stade du Pays de partij Charleroi – Brussels op het programma. Een wedstrijd waarbij beide ploegen nog iets konden rapen, Charleroi nog volop in de running voor een plaats in Europa en Brussels moet zich weten te redden in de degradatiestrijd.

In de eerste helft was het vooral Brussels dat op zoek ging naar een doelpunt. Het gevaar kwam van Riise, Haydock en Bruno maar alle drie faalde ze in de afwerking. Op een kwartier voor de rust kwam Akgul in het strafschopgebied maar werd onderuit gelopen door Emeran.
Scheidsrechter De Bleeckere twijfelde geen moment en wees naar de stip.
Brogno nam zijn verantwoordelijkheid en zette met een stiftertje de 1-0 stand op de bordjes. Brussels ging nog voor de rust op zoek naar de gelijkmaker, Snelders schoot rakelings naast en even later werd een kopbal van Sels van de lijn gehaald door Kargbo.

In de tweede helft was het vooral Brussels dat voor het gevaar zorgde.
Al na vier minuten kwamen de Brusselaars terug op gelijke hoogte. Snelders zette voor en Culek stond aan de tweede paal om de bal tegen de netten te prikken.
In het verdere verloop van de tweede helft kwam Brussels ook nog dicht bij een tweede doelpunt. Maar Bruno en Emeran wisten de bal niet voorbij Laquait te krijgen. Ook Charleroi deed nog mee, Brogno tekende voor de gevaarlijkste actie, hij schoot rakelings naast de paal.

Terwijl de partij op een gelijkspel leek af te stevenen kwam Zezeto opzetten met een mooie actie, vervolgens bediende hij Sels die de kans maar al te graag aannam. In de 88ste minuut schoof hij de bal onder Laquait.

Met deze 1-2 eindstand wist Brussels in extremis drie punten te gaan rapen op Mambour.
Door deze overwinning laat Brussels een viertal ploegen achter zich, al gaan concurrenten Sint-Truiden en Oostende morgen nog aan de slag.