Stadion: Jules Ottenstadion

Herbeleef KAA Gent - Westerlo (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KAA Gent en Westerlo live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Gent begint aan de wedstrijd met een overwinning tegen Standard op zak. Foley is toch fit geraakt en speelt ten koste van De Beule die was teruggekomen uit schorsing. Dat deed ook Mamouni. Elijiko, Delen en Evens zijn er niet bij in het Westelse team.
Gent: Herpoel Frédéric, Laybutt Stephen, Lombaerts Nicolas, Smoje Dario, Gregoire Christophe, Mamouni Mamar, Vrancken Wouter, Zoko Zéphirin, Boussoufa Mbark, Martens Sandy, Foley Dominic.
Westerlo: Gaspercic Ronny, Beloufa Samir, Verheyen Mario, Van Kerckhoven Nico, Verheyen Mario, Janssens Chris, Mennes Wim, Ntuka Pule Jeffrey, Van Imschoot Tom, De Coelho Jackson, Utaka Maduabuci Peter.
1
In Gent zijn we er ook aan begonnen.
2
Eerste keer gevaar: Ntuka ziet dat zijn schot wordt afgeblokt.
5
De thuisploeg herstelt het evenwicht, voor zover dat dat er niet was. Grégoire speelt in op Foley en diens schot gaat naast.
12
Chris Janssens kan zijn hoofd tegen een Westelse vrijschop zetten, zonder gevaar.
18
De poging van Vrancken stuit op Gaspercic.
23
Gent wordt gevaarlijker met de minuut. Nu trapt Foley op Gaspercic.
35
Scheidsrechter Vermeirsch haalt zich de woede van heel Gent op de hals. Zoko gaat neer, maar Vermeirsch wuift het appel voor een strafschop dus weg.
39
Gent scoort, maar weer is Vermeirsch de spelbederver. Hij zag dat Zoko de bal met de hand speelde en keurt het doelpunt terecht af.
39
 Gele kaart voor Zéphirin Zoko
Zoko heeft ook nog geel gekregen voor het de voorafgaande fase.

Scheidsrechter
Rust
De rust is een feit in het Ottenstadion. Gent was de betere ploeg, maar kwam niet tot scoren.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn begonnen aan de tweede helft. De bezoekers hebben één keer gewisseld. Scasny is Utaka komen vervangen.
46
Vervangen Michal Scasny
Ingevallen Peter Utaka

52
 Gele kaart voor Samir Beloufa

55
Westerlo doet nog mee. Coelho kan uithalen en besluit over het Gentse doel.
58
Een vrijschop van Lombaerts wijkt af op Van Kerckhoven. Gaspercic heeft moeite en moet lossen, maar er is geen Gentenaar gevolgd en dus blijft het 0-0.
60
Ronny Gaspercic is aan een goede partij bezig. Hij pareert deze keer een schot van Foley.
65
Vervangen Mohammed Aliyu Datti
Ingevallen Zéphirin Zoko

66
En weer Gaspercic. Foley kan koppen en de Westerlo-doelman haalt een gemaakt doelpunt eruit.
66
 Gele kaart voor Stephen Laybutt

67
Er wil maar geen doelpunt vallen. Ook niet voor Westerlo. Weer is Coelho gevaarlijk en dit keer moet Herpoel redding brengen.
70
Vervangen Davy De Beule
Ingevallen Mamar Mamouni

75
Ook Boussoufa neemt Gaspercic onder vuur. Zonder succes.
75
Vervangen Bjorn De Wilde
Ingevallen Jeffrey Ntuka Pule

80

Goal
Doelpunt van Bjorn De Wilde (Onbekend Onbekend)
Invaller De Wilde staat nog maar amper op het veld of hij scoort al, 0-1. Een slippertje van Laybutt lag aan de basis van het mogelijk beslissende doelpunt. Tegen de gang van het spel in, maar dat telt ook natuurlijk.
85
De gelijkmaker was bijna een feit. Weer was het Foley die kon besluiten, maar de bal vloog naast.
85
 2e gele kaart voor Samir Beloufa
Tweede gele kaart voor de Algerijn. Westerlo moet nog vijf minuten met tien man verder.