gntKAA Gent
wesWesterlo
0-1
Datum: 14/12/2005 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Jules Ottenstadion
Topper en zes andere matchen op woensdag
Kristof Blomme
| 0 reacties
Topper en zes andere matchen op woensdag
Foto: © SC

In het weekend van 26 en 27 november werden zeven partijen in de hoogste klasse afgelast wegens de sneeuw. Enkel de Brugse en Limburgse derby's konden plaatsvinden. De andere partijen worden woensdag afgewerkt om 20.30 uur. De absolute topper is natuurlijk de match tussen Standard en Anderlecht. Ook Gent - Westerlo is een interessante partij in de subtop. Onderin zijn Germinal Beerschot - Beveren en Moeskroen - Lierse belangrijke partijen. 

Standard speelt op eigen veld tegen leider Anderlecht. Het is niet het beste moment voor Standard om de Brusselaars te bekampen. De Rouches kennen op dit moment hun jaarlijkse terugval met 4/15. Hierdoor tellen ze drie punten achterstand op Anderlecht, terwijl Club Brugge op gelijke hoogte kon klimmen. Bij Anderlecht is het vertrouwen wel groot. Bij het moeilijk te bekampen Zulte-Waregem werd 1-2 gewonnen. Met een overwinning kan het zes punten uitlopen op de naaste concurrenten. Bij de thuisploeg is Assou-Ekotto geschorst na z'n rode kaart tegen AA Gent. Anderlecht moet het doen zonder de geschorste Deschacht. Serhat Akin en Pujol geraken zeker niet fit. Mpenza en Tihinen zijn nog twijfelachtig. Iachtchouk en Wilhelmsson vormen waarschijnlijk weer het aanvalsduo. 

AA Gent neemt het in het Ottenstadion op tegen Westerlo. Nadat de thuisploeg een 0/12 liet optekenen werd dit weekend Standard verslagen. Mits een overwinning kan Gent opnieuw aansluiting vinden met de ploegen boven hen, waaronder Westerlo. De troepen van Helleputte konden dit weekend ook vertrouwen opdoen. Ploeg in vorm, La Louvière, werd met 0-3 geklopt. Het staat op dit moment op een knappe vijfde plaats. Bij Gent zullen Blessing en Trajcev er nog niet bij zijn. De bezoekers moeten het nog steeds doen zonder Evens, Delen en Elejiko.

Zulte-Waregem ontvangt Charleroi. Ondanks de ongelukkige nederlaag tegen Anderlecht dit weekend staan de West-Vlamingen nog steeds zesde. Na de nederlaag op Cercle staat Charleroi dertiende, waardoor ze weer naar beneden moeten kijken. Bij de thuisploeg zijn Breleur, Vandendriessche en Merlier afwezig. Aanvoerder Leleu komt terug uit schorsing. Charleroi mist de geschorsten Brogno en Reina. Varga en Chabaud zijn uitgeschakeld.

De match tussen Brussels en Roeselare is een partij tussen twee ploegen uit de middenmoot. Ze doen het beiden voortreffelijk dit seizoen met 22 punten. Brussels wisselt goeie met slechte prestaties af. Dit weekend leverden ze weer een magere prestatie tegen Sint-Truiden, 0-0. Roeselare deed wat het moest doen. Hekkensluiter Lierse werd met 2-0 geklopt. Brussels kan nog steeds niet rekenen op Clement en Theunis. Roeselare zal het moeten doen zonder El Araichi, die op de strafbank plaatsneemt. Barbé en De Vleeschauwer zijn nog geblesseerd.

Lokeren moet op bezoek bij La Louvière. De thuisploeg haalde onder Bodart 12/15, tot het een 0-3 nederlaag leed tegen Westerlo. Ze blijven hierdoor op plaats vijftien hangen. Lokeren doet het vrij goed dit seizoen. Ondanks de nederlaag vorig weekend blijven ze goed bovenin staan met een zevende plaats. Bij de Wolven is Baynon onbeschikbaar. Bij Lokeren zijn Gretarsson, Vidarsson, Van Handenhoven, Vukomanovic, Doba en Milojevic nog steeds niet fit. 

Germinal Beerschot en Beveren vechten een duel uit onderin de rangschikking. De thuisploeg kon de laatste weken ontsnappen van de laatste twee plaatsen. Met een overwinning hebben ze weer wat ademruimte en naderen ze tot op één puntje van Beveren. De Ivorianen wonnen knap bij Moeskroen en tellen nu negentien punten. Bij GB hebben Ouon, N'diéfi en Van der Weerden de groepstraining hervat. Beveren mist nog steeds middenvelder Marco Né.
 
Tenslotte is er de zespuntenmatch tussen Moeskroen en Lierse. De thuisploeg telt slechts twee punten meer dan Sint Truiden, de voorlaatste in de stand. Lierse staat allerlaatste met vijf punten achterstand op STVV. Beide ploegen doen er dus goed aan de drie punten te pakken. Moeskroen moet het doen zonder de geschorste Toyes. Doelman Luzi wordt disciplinair geschorst. Siljak en Grimaldi zullen er nog steeds niet bijlopen. Bij Lierse keert Kacic terug uit schorsing. Lovrek en Tomic kregen te horen dat ze moeten vertrekken.

Meer nieuws