Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
La Louvière pakt een punt op Standard
Steven Bologne

Standard is er tegen La Louvière niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden. De jongens van Frederik Tilmant pakten op Standard gevleid een punt, waardoor de Rouches op gelijke hoogte komen met Anderlecht en Club Brugge. De Belgische competitie heeft dus drie leiders.

Standard nam van bij de start het initiatief, maar hanteerde te vaak de lange bal waardoor La Louvière-doelman Michaël Cordier probleemloos kon anticiperen. Milan Rapaic en Marius Niculae konden Cordier dan toch enkele malen op de proef stellen, de jonge doelman onderscheidde zich telkens. Kort voor het halfuur leek de voorsprong voor Standard een feit wanneer Oguchi Onyewu in de zestien een duwtje kreeg van Egutu Oliseh, en de bal op de stip mocht. Rapaic dacht de honneurs in ontvangst te kunnen nemen, dat was buiten de sterk keepende Cordier gerekend, hij duwde het schot uit de hoek. Even later was het opnieuw Cordier die moest ingrijpen om Mohammed Tchite en Sergio Conceicao het scoren te beletten. Ook de Roemeen Niculae kreeg de bal niet in de netten zodat La Louvière opgelucht kon gaan rusten. Doelman Vedran Runje was in de eerste helft zo goed als werkloos.

De tweede helft was nog maar net op gang gefloten of Standard kon alweer aanspraak maken op een strafschop. Tchite werd van de sokken gelopen nadat die Cordier voorbij stak, scheidsrechter Pieter Jordens ging niet in op het appel. Onyewu schoot twee minuten later van dichtbij in het zijnet. Standard kon pas de weg naar het doel vinden wanneer Alexandre Lecomte een domme maar terechte tweede gele kaart onder de neus kreeg geschoven. Het was Marius Niculae die de 1-0 tegen de touwen kon werken na een voorzet van Conceicao. De Luikse druk bleef aanwezig, Tchite trof de paal op zijn weg en Rapaic de handschoenen van Cordier. Een oude voetbalwet zegt dat wanneer je je kansen niet afwerkt, je het deksel op de neus krijgt en zo geschiedde. Aan de overzijde trof Quantin Durieux raak op een vrije trap die door elke Luikenaar gemist werd; 1-1. De partij bleef spannend tot op het einde. Cordier ontpopte zich tot man van de wedstrijd met een uitstekende safe op een uithaal van Conceicao. In de lange blessuretijd schoot Onyewu millimeters naast en kopte Niculae nog onbegrijpelijk in het zijnet, waardoor Standard twee kostbare punten te grabbel gooide. [AN]