Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Freethiel
Beveren en Sint-Truiden delen de punten
Thierry Van Uffelen

De wedstrijd tussen Beveren en Sint-Truiden stond in het teken van de degradatiestrijd. Beide ploegen konden een goede zaak doen voor het behoud. Bij Beveren startte verrassend Käïper in de spits. Lardenoit, overgekomen van Beveren, stond voor de derde keer dit seizoen in de basis bij Sint-Truiden.

De eerste dreiging kwam van Beveren. Een heel bedrijvige Kaïper bediende Gervinho, die aarzelde niet en schoot binnen. Sint-Truiden trok het spel naar zich toe en kreeg veldoverwicht. Dit leverde grote kansen op voor Stolica en De Condé. Beiden konden infiltreren door de centrale as van Beveren, maar beslisten te zwak. Een misverstand tussen Fontenette en Verhulst was bijna fataal, maar een ultieme reflex van de Beverse doelman voorkwam erger. Het was echter uitstel van executie. Slecht uitverdedigen van Beveren bracht de bal bij De Condé. Hij aarzelde niet en zette de bordjes verdiend weer in evenwicht, 1-1. Beveren kon voor rust nog eenmaal dreigen via Topka, maar zijn schot ging rakelings naast.

Ook in de tweede helft startte Beveren het best. Maar de doorgebroken Gervinho kon niet beslissen. Beveren nam de wedstrijd in handen, maar veel gevaar bracht dat niet met zich mee. De tweede helft had zoals de eerste helft maar weinig om het lijf. Sint-Truiden leek tevreden met een punt en Beveren kon voor geen groot gevaar zorgen. Sint-Truiden kreeg nog de grootste kans. Vlak voor het eindsignaal had De Condé de winning goal aan de voet, maar hij besloot alweer te zwak. Scheidsrechter Vermeirsch vloot af onder fel gejoel van de thuisaanhang, die riepen vooral om het ontslag van trainer Dufour.

Met dit gelijkspel komen beide ploegen niet ver. Met de 1 op 6 tegen Lierse en Sint-Truiden is de vraag of trainer Dufour nog lang aanwezig zal zijn in het Waasland. Sint-Truiden komt slechts één puntje dichter bij La Louvière, verder zal het voor beide ploegen nog een lang en moeilijk seizoen worden. [AN]