Anderlecht en Genk spelen topper

Kristof Blomme
| 0 reacties
Anderlecht en Genk spelen topper
Foto: © SC

Speeldag 21 staat in het teken van de topper tussen Anderlecht en Racing Genk. De Brusselaars zitten in een slechte periode. De laatste vier wedstrijden werd slechts een 2/12 behaald. Tegen Genk wordt best gewonnen, want door de overwinning van Club gisteren telt paars-wit voorlopig een achterstand van vijf punten. Daarnaast neemt Zulte-Waregem het in het Regenboogstadion op tegen Cercle Brugge. Ook Gent - Germinal Beerschot lijkt een interessante wedstrijd te worden tussen twee ploegen in vorm. Westerlo moet de zesde plaats proberen vasthouden tegen Moeskroen. Standard komt morgen pas aan de bak.

Anderlecht en Racing Genk beginnen om 18 uur al aan hun wedstrijd. Deze week smeekten trainer Vercauteren en manager Van Holsbeeck nog om steun van de supporters. De trainer kreeg alvast het vertrouwen van het bestuur, wat ook het resultaat is. Om een crisis alsnog af te wenden moet er wel gewonnen worden van Genk, anders loopt de achterstand op de leider(s) op. Genk is aan een goeie remonte bezig. Het staat nu vijfde en mits winst komt het op gelijke hoogte van Anderlecht. De thuisploeg kan niet rekenen op Kompany en Iachtchouk. Die eerste is een drietal weken uitgeschakeld met een blessure aan de schouder. Bij Genk zijn Bailly, Claessens, Daerden en Remacle out. Vandenbergh begint andermaal op de bank. 

Zulte-Waregem geeft Cercle Brugge partij in een West-Vlaams derby. De thuisploeg liet vorige week twee punten liggen tegen La Louvière en pakt dus best de drie punten om bovenin nog wat mee te spelen. Groen-zwart verloor vorige week tegen AA Gent, waardoor de achterliggers iets dichter konden schuiven. Het is nog steeds opletten geblazen met een dertiende plaats. Bij Essevee zijn enkel Vansteenbrugghe en Vandendriessche geblesseerd. Dupré en De Brul keren terug uit schorsing. Bij Cercle is Viane nog niet fit. Pivaljevic is twijfelachtig met een hielblessure. Muhamadu komt waarschijnlijk voor het eerst aan de aftrap. De grootmoeder van Valenta is overleden, waardoor hij naar Tsjechië reisde. Svetlicic is geschorst.

Westerlo ontvangt in het Kuipje Moeskroen. De thuisploeg staat zesde, maar het kon na de winterstop nog geen enkel punt sprokkelen. Moeskroen staat veertiende, met slechts een voorsprong van drie punten op Sint Truiden. Hoog tijd dus om nog eens toe te slaan. De Kempenaars kunnen rekenen op nieuwkomers Sarki, Kolar en Owoerie. Die laatste kwam over van Feyenoord ter vervanging van Coelho. Delen, De Wilde, Van Kerckhoven en Verheyen kunnen niet aantreden. Bij de Henegouwers liggen Oussalah, Grimaldi en Tailson in de lappenmand. Zewlakow is nog niet speelgerechtigd.

AA Gent en Germinal Beerschot, twee ploegen die 6/6 haalden na de winterstop, nemen het tegen elkaar op. Germinal Beerschot klopte na de winterstop al Westerlo en Anderlecht en staat voorlopig op een zevende plaats, Het klom ondertussen naar plaats twaalf. Bij de thuisploeg zijn drie spelers twijfelachtig: Laybutt, Vrancken en Foley. Mamouni zit een schorsingsdag uit. Bij de Antwerpenaren is enkel De Wree uitgeschakeld. De elf die Anderlecht klopten komen waarschijnlijk ook nu aan de aftrap.

Lokeren en Roeselare spelen een duel in de buik van het klassement. Lokeren staat achtste, Roeselare bezet de elfde plaats. Vorige week hielden de West-Vlamingen Club Brugge nog op een gelijkspel. Anthuenis moet nog steeds veel spelers missen. Van Handenhoven, Joao Carlos, Correia, Bouabe, El Mouataz, Drulic en De Vroe geraken zeker niet fit. Kristinsson, Vukomanovic en Bancé zijn twijfelachtig. Roeselare, dat nog geen enkele uitwedstrijd winnend kon afsluiten, moet het doen zonder Barbé en Vervaeke. De elf die vorige week een knappe partij speelden mogen dat nu nog eens overdoen.

Charleroi en Brussels zijn aan elkaar gewaagd dit seizoen. Ze staan respectievelijk tiende en negende in het klassement. Beide ploegen worden door slechts twee punten van elkaar gescheiden. Charleroi moet enkel Defays missen met een rugblessure. Nieuwkomer Dante start op de bank. Brussels treedt aan zonder Clement, Theunis en Colpaert. Haydock neemt plaats centraal in de defensie. Sanogo zit nog niet in de kern. 

Beveren en Sint Truiden vechten tenslotte een duel uit in de kelder van het klassement. Beveren staat op een zwakke vijftiende plaats, STVV staat zelfs zeventiende. De Waaslanders hebben een voorsprong van drie punten. Vorige week tegen Lierse speelden de Ivorianen erbarmelijk slecht. Junior en Arunina geraken niet speelklaar. Diallo en Diabis zijn één speeldag geschorst. Pachéco is twijfelachtig. Sint Truiden moet het stellen zonder Kalisa, Sanatalab en Peeters. Tankary is niet speelgerechtigd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties