chaCharleroi
rwdmRWDM
1-0
Datum: 04/02/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi wint matig duel
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Charleroi wint matig duel
Foto: © SC

Brussels ging zaterdagavond met het kleinste verschil onderuit op het veld van Sporting Charleroi. De ploeg van Jacky Mathijssen boekt zo zijn vierde overwinning op rij en springt over Brussels, dat nog steeds op zoek is naar zijn eerste overwinning in 2006, naar de negende plaats in de klassering. Ook na de uitsluiting van thuisspeler Kere kon Brussels weinig tot niets forceren. Topschutter Igor De Camargo werd duidelijk gemist.

Nochtans was Brussels niet slecht aan de wedstrijd gestart. Snelders stak al een paar keer z'n neus aan het venster, maar echte doelkansen kwamen er niet. Charleroi wachtte wat meer af, en kon pas na een twintigtal minuten dreigen, toen Ciman (die lang geschorst is geweest wegens cannabbis-gebruik) een vrije trap knap gered zag door Patrick Nys. In die periode kon de thuisploeg een tiental minuten lang Brussels wegdrukken, maar een doelpunt viel er niet. Kort voor rust viel de bedrijvige Gorius nog uit bij Brussels. Hij werd vervangen door Bengui, die het in de tweede helft heel moeilijk had. Na een saaie eerste helft was de 0-0-stand niet meer dan logisch.

Na de rust kwam er weinig verandering in het spelbeeld. Beide ploegen leken tevreden te zijn met een puntje, en grote mogelijkheden vielen er niet te noteren. Een inzet van Snelders op voorzet van Niçoise vormde geen problemen voor Lacquait. Jacky Matthijssen was duidelijk niet tevreden, en voerde in één keer drie aanvallende wissels door. Veel hielp het niet, want toen Kere een minuutje later de doorgebroken Snelders torpedeerde, mochten de Zebra's met tien man verder. Brussels maakte echter te weinig gebruik van de man-meer-situatie, en keerde uiteindelijk nog met lege handen terug richting hoofdstad: een slecht weggewerkte hoekschop belandde bij Ciman, die de bal magistraal in de winkelhaak knalde. Brussels baalde en kon niet meer reageren, waardoor Charleroi een felbevochten, maar verdiende thuiszege boekte. Brussels is op zoek naar zichzelf en heeft geluk dat het voor de winterstop reeds voldoende punten haalde. [AN]

Vooraf