Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Regenboogstadion
Zulte-Waregem klimt naar plaats vier
Kristof Blomme

Zulte-Waregem heeft de derby tegen Cercle Brugge winnend afgesloten. Salou was opnieuw de grote man bij de thuisploeg met twee doelpunten, terwijl ook Sergeant weer wist te scoren. Voor Cercle stond Dekelver aan het kanon. Dankzij deze overwinning klimt Essevee naar plaats vier in het klassement.

Beide ploegen begonnen rustig aan de partij. Na tien minuten toch een eerste kansje voor Cercle. Een voorzet van Meyssen werd door Boi op doel geknald, maar Sengier tikte in hoekschop. De thuisploeg moest tot halfweg de eerste periode wachten op het eerste kansje. Een voorzet werd door Dupré aan de tweede paal net naast gekopt. Even later kon ook groen-zwart dreigen op een stilstaande fase. Een hoekschop werd door Masureel over geknikt. Tien minuten voor de pauze zette Dupré zich goed door op rechts. Hij leverde een afgemeten voorzet af, maar de opnieuw goed infiltrerende Sergeant kopte niet goed genoeg. De rust werd dus bereikt met een 0-0 stand na een matige eerste helft.

Meteen na de pauze mocht Meyssen op doel trappen. Het schot leverde niet veel problemen op voor Sengier. Na tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Een voorzet van Meert werd andermaal door Tony Sergeant binnengekopt aan de tweede paal. Dit was al de negende goal van de middenvelder dit seizoen. Lang kon Zulte-Waregem niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten na de openingstreffer kreeg Boi de bal tot bij Dekelver, die afwerkte. Halfweg de tweede helft kreeg D'Haemers de kans om Essevee opnieuw op voorsprong te zetten. Zijn poging werd nog van de lijn gehaald door De Wulf. Twintig minuten voor het einde was het Salou die de score, op een sublieme manier, verdubbelde. Hij kreeg de bal aangespeeld van De Brul en schoot knap in de draai binnen. Nu werd de thuisploeg toch iets gevaarlijker. Schoten van D'Haemers en Sergeant werden gepareerd door Vandendriessche. In de laatste minuut beslist opnieuw Salou de wedstrijd helemaal. Hij omspeelde de doelman en kon de bal rustig in doel leggen. Dankzij deze overwinning wipt Zulte-Waregem over Racing Genk naar plaats vier. Cercle Brugge moet dringend nog eens winnen om onderin weg te komen.