Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Daknam
Lokeren en Roeselare houden het op draw
Anthony Van der Planken

Lokeren en Roeselare hebben het zaterdagavond bij een gelijkspel gehouden. Beide teams scoorden twee keer.

Het door blessures geteisterde Lokeren kreeg de eerste grote kans van de partij. Bance knalde echter pal op doelman Sierens. Gaandeweg nam Roeselare het heft in handen. Na 25 minuten spelen kwamen de West-Vlamingen verdiend op voorsprong. Nadat eerder Eloi, De Vleesschauwer en vooral Soumare (op de lat) er dicht bij waren geweest, scoorde Lahousse de verdiende 0-1. Lokeren wist niet hoe te reageren en stootte al gauw op een tweede doelpunt. Vanderbiest legde de bal tot bij Vandamme, die enig mooi scoorde. Het derde doelpunt van het seizoen voor de Gouden Stud.

Lokeren gaf zich echter niet gewonnen. De troepen van Aimé Anthuenis knokten zich terug in de wedstrijd en kwamen iets voor het uur op 1-2. Kristinsson pakte uit met een knappe actie, waarna Bance de bal makkelijk kon binnenleggen. Amper vijf minuutjes later scoorde Bouchourai de gelijkmaker, opnieuw op aangeven van Kristinsson.

Lokeren ging verder op zijn elan, al waren de kansen erg schaars. Uiteindelijk bleef het zo bij een logisch 2-2 gelijkspel, waarmee beide ploegen niet veel opschieten in het klassement.