Datum: 03/02/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Jan Breydel
Lierse bezorgt Club problemen
Ronny anthonis
| 0 reacties
Lierse bezorgt Club problemen
Foto: © SC

Lierse wou het verkregen vertrouwen van de laatste weken omzetten in punten op het veld van Club Brugge. Om dat te bekomen trad Lierse aan met een versterkt middenveld. Drie centrale verdedigers moesten het Brugse middenveld proberen lam te leggen. 

De partij begon goed voor de Pallieters maar na twintig minuten keken ze tegen een achterstand aan. Lierse wou wel en speelde goed mee, maar kreeg in de slotminuten een koude douche wanneer de ingevallen Clement de tweede Brugse goal kon binnenkoppen en zelfs een derde voorbij Yves Van der Straeten kon tikken. Clement zelf milderde de score nog tot 3-1 nadat hij de bal nog in eigen doel werkte.
 
Lierse begon goed tegen Club Brugge, het toonde vechtlust en kon in de beginfase enkele keren richting Butina stormen. Het bleef wel bij dreigen want echte kansen kwamen er niet voor Lierse. Brugge daarentegen kon wel rechtstreeks doelgevaar creëren. Doelman Yves Van der Straeten kwam echter goed tussen op kopballen van Portillo en Gert Verheyen. Een doelpunt hing in de lucht en dat kwam er ook even later, na een slimme doorsteekpass van Balaban kon Leko ongehinderd de bal voorbij de Lierse-goalie tikken. 
Lierse kwam dan toch meer opzetten en creëerde ook doelgevaar. Stef Wils kreeg de beste kans vlak voor rust, maar schoot te zwak in. Even voordien was diezelfde Wils nog gevaarlijk met een kopbal en moest Butina een schot van Mujanovic ongedaan maken. Anderzijds ontsnapte Lierse wel aan een vroege doodsteek, want een treffer van Balaban werd onterecht afgekeurd. 
 
De Pallieters kwamen gedreven uit de kleedkamer en speelden het spel van de eerste helft verder. Zo kwamen er ook mooie kansen via Nunes, hij kwam een bleek spelende Imschoot vervangen. Nunes en Mujanovic kwamen zeer dicht bij de gelijkmaker, maar tegelijkertijd loerde Brugge op de counter. Dat leverde bijna een doelpunt op, maar gelukkig voor Lierse was Balaban te egoïstisch en zo de bal voor de beter geplaatste Portillo weg te halen. Toen zakte Lierse als een pudding in elkaar en stapelde Club kans na kans op. Javier Portillo nam een bal meteen in de volley, Van der Straeten kon oprapen met behulp van de paal. Net iets later een gevaarlijke voorzet die door iedereen van Lierse gemist werd, diezelfde Portillo bleek te verrast om nog te trappen. 
Het antwoord van de bezoekers mocht er ook zijn, Mrdja met een goede infiltratie en dito schot, Butina kon redden met enige moeite. Een uitstekende redding van de Kroaat, die zo Club recht hield.

Het slotoffensief van Lierse was bij deze gestart. Eerst verwittigde Andic met een schot vanop dertig meter, daarna kwam Nunes voor Butina maar de Kroaat hield de netten schoon. Twee minuten voor tijd kreeg Lierse dan toch nog het deksel op de neus, Portillo met een knap hakje op de paal, de rebound van Verheyen werd door Van der Straeten van de lijn gekeerd. De knappe actie van Kevin Roelandts die vooraf ging aan de kans verdient ook een vermelding.
Op de daarop volgende corner was het wel raak voor Brugge. De ingekomen Clement kon de 2-0 binnenkoppen. Over en out voor Lierse zou je denken wanneer Clement zijn tweede van de avond aantekende. Heel simpel kon hij de bal voorbij Van der Straeten tikken. Het werd nog 3-1 na alweer een doelpunt van Clement, dit keer kopte hij de bal voorbij zijn eigen doelman.
 
Lierse mag dan wel verloren zijn, het mocht best tevreden zijn over het geleverde spel op het veld van de leider. De Pallieters krijgen zeker een pluim voor zijn vechtlust. Brugge kan mits puntenverlies van de concurrentie alleen leider worden na dit weekend. [AN]

Vooraf