Datum: 04/02/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Het Kuipje
Moeskroen vernedert Westerlo
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Moeskroen vernedert Westerlo
Foto: © SC

Westerlo werd zaterdagavond getrakteerd op een serieuze opdonder. Degradatiekandidaat Moeskroen kwam op 't Kuipje met 0-5 winnen.

De wedstrijd kwam traag op gang. In het eerste halfuur vielen er amper kansen te noteren. De eerste grote kans was dan ook meteen raak. Filekovic probeerde het van ver en zag de bal binnen vliegen. De 0-1 was meteen ook de ruststand.

Na de koffie liep Moeskroen al gauw verder uit. Siljak zorgde amper drie minuten na de aftrap voor de 0-2. Westerlo liet de hoofdjes nu helemaal hangen en moest toezien hoe Custovic profiteerde van een blunder van Evens.  Iets na het uur veroorzaakte Beloufa een penalty, die feilloos omgezet werd door Siljak. In de slotminuten maakte Custovic het feestje compleet door de vijfde treffer van de avond binnen te trappen.

Moeskroen doet zo een uitstekende zaak en klimt over Cercle Brugge en Beveren naar de dertiende plek. Westerlo staat zevende, maar verloor na de winterstop al zijn wedstrijden en moet dus oppassen dat het niet nog verder wegzakt.

Vooraf