cluClub Brugge
roeRoeselare
Datum: 27/01/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Jan Breydel
Roeselare voorbij inspiratieloos Club
T. Coremans
| 0 reacties
Roeselare voorbij inspiratieloos Club
Foto: © SC

Op de negentiende speeldag in onze nationale voetbalcompetitie stonden Club Brugge en KSV Roeselare tegen over elkaar. Op basis van de heenwedstrijd (3-2) had het een spektakelwedstrijd kunnen worden, niets bleek minder waar. Ferrera opteerde toch voor Van Heerden en Balaban. Bezoekend coach Geeraerd startte met aanwinst Vanderhaeghe in de basis. Phillipe Flament kreeg als opdracht de wedstrijd in goede banen te leiden onder de ogen van een goede 25.000 toeschouwers.
 
Net na aanvang van de partij dreigde Roeselare voor het eerst. Dufoor ging niet voluit op de voorzet van Monteyne. Elrio Van Heerden, het meest in beeld tijdens de uitmatch op Gent, was ook nu weer de gevaarlijkste man bij blauw-zwart. De afwerking miste echter nog enige efficiëntie. De thuisploeg stapelde de kansen op maar tot doelpunten leidde dat niet. Roeselare speelde defensief goed georganiseerd en bood Club maar weinig echte doelrijpe kansen aan. Enkele prille kansjes voor Salou en Balaban werden telkens tijdig de das omgedaan. Vermant was er nog het dichtst bij na een verlengde vrije trap van Balaban. Sierens toonde zich echter een waardige goalie.
 
Ook na de rust kregen we een portie inspiratieloos voetbal. Het enige pluspunt bij de thuisploeg waren de inzichten en de technische staaltjes van Van Heerden. De Zuid-Afrikaan zou nog wel eens een belangrijke pion kunnen worden in dit elftal. Roeselare, waar niets moest, speelde enorm geconcentreerd en leek zeker van zijn stuk. De beste kans in de tweede helft was terug voor kapitein Vermant. Die zag zijn kans op de lat belanden dankzij weeral het handje van Sierens. De aanhang begon te morren en het onverwachte bleek zich dan toch te gaan voltrekken. In de laatste minuut zette De Vleeschauwer zich op rechts door en bracht de bal voor, via een gelukje belande de bal achter Stijnen, die er ook niet goed uitzage bij dezee fase. Club Brugge mag zich stilaan gaan bezinnen, wil het dit seizoen nog een prijs in de wacht slepen.
 
Club Brugge: Stijnen, Priske, Maertens, Clement, Klukowski, Vermant, Van Heerden, Blondel, Daerden, Balaban en Salou. Wisselspelers: Verbauwhede, Englebert, Ishiaku, Gvozdenovic, Leko, Lutun en Yulu-Matondo.
SV Roeselare: Sierens, Monteyne, Vaesen, Oyen, De Vleeschauwer, Smits, Barbe, El Araichi, Kpaka, Dufoor en Vanderhaeghe. Wisselspelers: Vonck, Raeymaeckers, Beaupres, Lahousse, Velghe, Peeters en Allagui.
DOELPUNTEN: 89' De Vleeschauwer (0-1)
GEEL: 27' Vaesen, 36' Vanderhaeghe, 39' Salou, 72' Dufoor, 91' Beauprez, 92' Oyen
ROOD: /
LEIDING: Dhr. Flament
TOESCHOUWERS: 25752
    

Vooraf