Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Het Kuipje
Ogunsoto doet Westerlo juichen
Dirk Pieters

Westerlo deed zaterdagavond een goede zaak. Het won met 2-0 van Beveren en komt zo tot op vier punten van Club Brugge. Voor Beveren ziet het er heel wat minder goed uit. De club blijft voorlaatste staan met amper zeventien punten uit negentien wedstrijden. De held van de avond was topschutter Ogunsoto.

De eerste actie van de wedstrijd was meteen raak. Dirar zette mooi voor tot bij Ogunsoto die de bal in doel kopte; 1-0. Enkele minuten later stuurde diezelfde Ogunsoto zijn ploegmaat Utaka diep, maar die raakte de bal totaal verkeerd. Na twintig minuten kwam Beveren ook dreigen, maar het schot van Seka ging rakelings over. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd en op het half uur stonden de bordjes bijna in evenwicht. Doelman Gaspercic kon een kopbal nog net in hoekschop werken. Op het einde van de eerste helft liet Copa zich bijna verrassen, maar Lardenoit kon net op tijd ontzetten. Zo bleef het in een teleurstellende eerste helft 1-0.

De tweede helft begon bijna zoals de eerste, maar dit keer kon Ogunsoto net niet afwerken. Beveren had nog steeds het meeste balbezit, maar geraakte niet voorbij de solide verdediging van Westerlo. Het was de thuisploeg die zelfs een kwartier voor het einde op 2-0 kwam. Ogunsoto werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en zette zelf de penalty om. In de slotfase kwam Beveren nog even opzetten, maar het bleef uiteindelijk 2-0 voor Westerlo. [AN]