Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stayen
Van Houdt schenkt STVV late zege
Dirk Pieters

Sint-Truiden deed een schitterende zaak door in eigen huis te winnen van Bergen. Door de 1-0 overwinning geraakt STVV stilaan weg uit de onderste regionen van het klassement. Bergen blijft na deze nederlaag op de voorlaatste plaats staan, samen met Beveren dat ook onderuit ging.

In het eerste halfuur waren er nauwelijks kansen. Beide ploegen leken beducht om snel een tegendoelpunt te slikken. De eerste grote kans kwam er na 38 minuten, maar doelman Deelkens stond op de juiste plaats om het schot van Datti te stoppen. Bergen gaf wel een gretige indruk, maar verder dan enkele pogingen van Wamberto kwam het niet. Bij de bezoekers was Stolica de gevaarlijkste speler, maar hij was ongelukkig in zijn acties.

De tweede helft begon alvast veelbelovend. Simaeys kopte een vrije trap van Chimedza maar net naast. Enkele minuten later kreeg Van Houdt een enorme kans, maar de aanvaller kreeg de bal niet voorbij doelman Berthelin. De thuisploeg nam in de tweede helft het initiatief duidelijk over en dat resulteerde vijf minuten voor tijd in de winning-goal. Peter Van Houdt schoot van buiten de zestien onhoudbaar binnen.

Bergen was de betere ploeg voor rust, Sint-Truiden na rust. Dankzij een laat doelpunt van Van Houdt blijven de drie punten op Staaien. [AN]