Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Le Canonnier
Gent vlot voorbij Moeskroen
Mathieu De Coensel

Excelsior Moeskroen stond deze avond tegenover AA Gent, dé ploeg in vorm, maar ook Moeskroen heeft dit seizoen al een serieuze thuisreputatie opgebouwd, het verloor op eigen veld nog geen enkele keer. Bij Gent kwam er vorige week een einde aan de 15 op 15 na een gelijkspel tegen Club Brugge, Moeskroen verloor tegen Cercle Brugge. Als Gent deze wedstrijd wint komt het op gelijke hoogte van Standard Luik, maar ook Moeskroen kan de punten gebruiken.

AA Gent moest het stellen zonder de geschorste Alin Stoica en Frederic Herpoel zou voor het eerst sinds meer dan 50 wedstijden niet tussen de palen staan bij de Buffalo's wegens een enkelblessure. Moeskroen moet het dan alweer zonder de geschorste Toyes stellen.

In een felle start was Excelsior Moeskroen het sterkst op eigen veld, het kwam hoog storen, waardoor Gent het moeilijk had om mooi voetbal te brengen. Er kwamen dan ook al enkele mooie kansjes vroeg in de wedstrijd, Kebe zag zijn voorzet weggewerkt door Nicolas Lombaerts, Foley kopte een voorzet van Gillet net naast het doel. Gent had wel de betere kansen in de wedstrijd, maar het kon zijn stempel niet drukken.

Tomou zorgde dan toch nog eens voor opschudding, maar hij schoot een goede kans over het doel. Gent reageerde snel met twee goede kansen. Foley en Olufade konden niet afwerken.

De wedstrijd was 40 minuten ver toen een voorzet van Gillet met een gelukje voor de voeten van Christophe Grégoire belandde, die perfect afwerkte, 0-1 voor AA Gent. Dat was dan ook het laatste belangrijke wapenfeit in deze goed gestarte eerste helft, die na een 30-tal minuten aan kracht verloor. Moeskroen speelde mooi voetbal en controleerde in het begin van de wedstrijd, het liet de Gentenaars hun spel niet brengen, maar Gent was voor doel wel gevaarlijker en stond dan ook voor.

De tweede helft startte niet zoals verhoopt voor Moeskroen, al na vijf minuten in de eerste helft moest het met tien man verder na een makkelijke tweede gele kaart voor Tomou. Tot overmaat van ramp kreeg het nog eens vijf minuten later een strafschop tegen na opnieuw handspel, dit keer van Teklak. Adekamni Olufade ging aan de bal staan en trapt de bal dankbaar voorbij een verdienstelijke Volders, 0-2 voor de Buffalo's.

Gent ging nu beter spelen en nam de controle over van Moeskroen, dat het moeilijk kreeg met een man minder. De wedstrijd viel daarna een beetje stil, tot een kwartier voor tijd Moeskroen even de energie leek teruggevonden te hebben, eerst met een schot op doel van Dorothée dat goed afgestopt werd door Herpoels vervanger Martinovic, daarna moest Smoje een goede voorzet van Fellahi wegwerken. De wedstrijd leek nog een heropleving te kennen toen ook Gent een kans kreeg via de ingevallen Rudi, maar ook hij trapte de bal over. Meteen daarna kwam Gent nog eens dreigen, een vlijtige en venijnige Olufade legde mooi terug tot bij Rudi, die zijn eerste doelpunt van het seizoen scoorde, 0-3. Meteen ook de eindstand.

Gent keert dus tevreden huiswaarts met een ruime en verdiende doch licht overdreven overwinning. Moeskroen haalt na de winterstop een nul op zes maar speelde een goede eerste helft, maar door dit puntenverlies blijft het toch onderaan in het klassement bengelen. Zo komt er een einde aan de prachtige reeks van thuisresultaten op Le Canonnier. Gent komt door deze overwinning opnieuw naast Standard op de derde plaats.