Een makkelijk weekend voor de toppers?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Een makkelijk weekend voor de toppers?
Foto: © SC

Vorige week lieten verschillende topploegen een steek vallen. Anderlecht en Standard profiteerden gretig. Racing Genk zag RSCA naderen tot op één punt in de stand, en moet zich nu herpakken. Standard won gisterenavond al de Waalse derby in Charleroi met 2-5. Welke wedstrijden krijgen we nog voorgeschoteld dit weekend? Zondag ontvangt Germinal Beerschot Anderlecht. Hiervan volgt later een uitgebreide voorbeschouwing. De andere wedstrijden zetten we alvast op een rijtje.


Racing Genk - Lierse

Leider Genk krijgt rode lantaarn Lierse SK over de vloer. Op de tweede speeldag gingen de Limburgers nog met 0-3 winnen op het Lisp. Vorige week won Lierse verrassend van Charleroi. Het zal echter moeilijk worden om een tweede zege op rij te versieren. Genk zou de punten toch moeten kunnen thuishouden in dit duel. Het wordt uitkijken naar het debuut van Jackson Coelho. Is de nieuwe aanvaller klaar voor een korte invalbeurt? 

Prognose: 4-0


Moeskroen - AA Gent

Als Gent zijn ambities wil waarmaken, dan moet het met drie punten terugkeren uit Moeskroen. Vorige week verdedigden de Buffalo's hun vierde stek door Club Brugge af te houden, dit keer moet gewonnen worden. Thuis verloor Gent wel met 1-3 van Moeskroen. Het is dus payback time, maar spelen op Le Cannonier is nooit gemakkelijk. 

Prognose: 1-2


Club Brugge - Roeselare

Club Brugge ontvangt met Roeselare een vrij wispelturige ploeg. Toch staan de bezoekers op een knappe negende plaats in de stand. In eigen huis werd Blauwzwart nog met 3-2 geklopt op de tweede speeldag, maar winnen op Jan Breydel zien we Roeselare nog niet doen. Dit keer verwachten we Bosko Balaban terug bij de kern en in de basis. Een gemotiveerde Balaban zou wel eens kunnen tekenen voor enkele pareltjes. 

Prognose: 4-1


Westerlo - Beveren

Westerlo kan dichter bij de zesde positie van Charleroi sluipen, maar daarvoor moet het wel voorbij Beveren geraken. Hoe voelen de Ivorianen zich thuis op een bevroren veld? In de heenronde werd het 0-3 voor Westel. Ook nu zou de Kempense club aan het langste eind moeten trekken, maar in voetbal is alles mogelijk. 

Prognose: 3-2


FC Brussels - Zulte Waregem

Brussels ging in het seizoensbegin met 0-1 winnen in Zulte Waregem, maar de ploeg van Francky Dury is nu veel beter bezig. Brussels moet nog vechten tegen de degradatie terwijl Zulte stilletjes aan naar boven mag kijken. Voor Brussels is het wel de hoogste tijd dat er een kentering komt, want de ploeg zakt steeds verder weg in de stand. 

Prognose: 1-1


Lokeren - Cercle Brugge 

Cercle Brugge en Lokeren speelden 0-0 gelijk in de heenronde, maar nu speelt Lokeren het beste voetbal in België. Dat is thans de mening van voorzitter Roger Lambrecht die bijne in extase verkeerde na de wedstrijd tegen Standard. Deze werd wel met 3-1 verloren, maar in Lokeren geloven ze heilig in de kunde van de nieuwe trainer Slavoljub Muslin. De thuisploeg zal niet alleen goed moeten spelen, maar ook winnen, want ze staat voorlaatste in de stand. Cercle telt vijf punten meer en zou dus een heel goede zaak kunnen doen in de degradatiestrijd. 

Prognose: 0-0


Sint Truiden - Bergen

Sint Truiden verloor op speeldag twee met 2-0 in Mons. Dit keer zullen de Kanaries de rollen willen omkeren. Na een zwakke seizoensstart zijn ze toch opgeklommen naar een twaalfde stek, met drie punten meer dan Bergen. RAEC voelt de hete adem van Lokeren in zijn nek en moet dus ook punten sprokkelen waar het kan. We vrezen dat de druk om niet te verliezen voor beiden te groot gaat zijn om een mooie match te krijgen.   

Prognose: 1-1



    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties