Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Luminus Arena
Genk foutloos tegen rode lantaarn Lierse
Ronny anthonis

Leider Racing Genk kende zaterdagavond geen problemen met rode lantaarn Lierse. Via Vandenbergh en Vrancken kon Genk met een 2-0 voorsprong de rust in. Lierse klampte goed aan maar tot meer dan enkele schuchtere pogingen kwam de laatste in de stand niet. Haroun knalde een half uur voor tijd de 3-0 nog binnen.

Genk zat meteen in de match maar Lierse ving de Limburgers collectief goed op. De eerste kans na vijf minuten was voor de thuisploeg, Soetaers plaatste zijn bal langs de verkeerde kant van de paal. Lierse kwam stilaan in de match omdat Genk slordiger begon te spelen, Jarju kon bijna de score openen maar de Gambiaan kon onvoldoende bij de bal. De bezoekers moesten het hebben van stilstaande fases maar drie hoekschoppen en evenveel vrije trappen leverden geen gevaar op. De thuisploeg kwam vijf minuten voor de rust op voorsprong nadat Kevin Vandenbergh een bal van Soetaers in doel devieerde. In blessuretijd kwamen de Limburgers zelfs op een dubbele voorsprong nadat Mrdja aan de eigen achterlijn de bal verloor. De voorzet kwam dit keer tot bij Wouter Vrancken die niet aarzelde om af te werken.

Rekdal bracht bij het begin van de tweede helft Tailson in voor een bleke Mrdja. Genk ging op zijn elan door en speelde Lierse in de tweede helft even uit verband. De bezoekers vonden hun tweede adem en Logan Bailly moest zich tonen op een poging van Tailson. Lierse kon weer hopen maar Haroun knalde de hoop aan diggelen. Het publiek kreeg toch nog een leuke wedstrijd te zien met vooral Lierse dat zich nog toonde. Eerst trapte Jarju op de paal en daarna pakte Bailly uit met een supersave. Ook Andic probeerde het via een vrije schop, weer bracht Bailly redding met de hulp van het doelhout.

Genk vergroot met deze overwinning de druk op Anderlecht, dat morgen nog speelt. Lierse kijkt nog steeds tegen een kloof van acht punten op Beveren en Bergen aan. [AN]