lokSporting Lokeren
cerCercle Brugge
Datum: 27/01/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Daknam
Lokeren klimt dankzij ontketende Tambwe
Jelle Vereecke
| 0 reacties
Lokeren klimt dankzij ontketende Tambwe
Foto: © SC

Ontlading op Daknam : na zeven wedstrijden zonder winst versloegen de Waaslanders Cercle Brugge. En er was nog een verrassing : Patiyo Tambwe zorgde voor de twee doelpunten in de match. Een historische avond op Daknam.

Lokeren kon de afspraak met de overwinning gewoon niet meer missen, het domineerde dan ook de hele wedstrijd. Een eerste kans kwam er na net geen 10 minuten : Cercle-verdediger Portier kon een bal van Mbayo moeilijk wegzetten en zo kwam de bal bij Dufer terecht. De nieuwkomer was echter te verrast om de bal te richten. Vijf minuutjes later knalde Camara mooi op doel, maar Vandendriessche kon overtikken. Cercle kon enkel dreigen met een schotje van Dekelver op het halfuur, maar Lazic is de laatste maanden een betrouwbaar sluitstuk. Even later verliet Dekelver het veld met een blessure, de Belg speelt trouwens vanaf nu voor Westerlo.

Lokeren behield het overwicht tot aan de rust, maar kon niet dreigen. Er ontstond juist nog eens gevaar toen Nyoni een Lokerse corner op zijn eigen deklat devieerde. Na de rust heeft Lokeren nog altijd het overwicht, een doelpunt kon niet lang meer uitblijven, ookal staan er nog geen nieuwe spitsen op het veld. Ibrahima Diedhiou, een jonge Afrikaan die al langer in Lokeren vertoeft, komt wel de aanval versterken en zorgt ook voor gevaar. Het is echter een verrassend doelpunt dat valt in de zeventigste minuut. De Congolees Tambwe kon nog geen enkele keer scoren in de Jupiler League, maar hij opent vanavond zijn teller in stijl : met een prachtige omhaal doet hij Daknam ontploffen. Het was toch weer zeventig minuten wachten voor de fans mochten juichen.

Lokeren lijkt een minuut voor tijd zelfs helemaal verlost, samen met Tambwe, want de spits scoort zijn tweede van de avond en het seizoen. Het was Diedhiou die met een mooie actie en dito assist het doelpunt aanbood. Of Lokeren nu vertrokken is voor de rest van het seizoen is nog maar de vraag. Degradatiezorgen moeten de Lokeraars duidelijk niet echt meer koesteren, ook dankzij de twee extra centrumspitsen die het binnenhaalde. Serhiy Kovalenko werd voor zes maanden gehuurd van Standard, en Lokeren bereikte deze ochtend ook een overeenkomst met de Marokkaan Mohamed Armoumen. De 28-jarige spits komt over uit de Koeweitse competitie. 
     

Vooraf