rwdmRWDM
zwaZulte Waregem
Datum: 27/01/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels haalt opgelucht adem
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Brussels haalt opgelucht adem
Foto: © SC

Brussels-preses Johan Vermeersch was duidelijk: de wedstrijd tegen Zulte Waregem moest koste wat het kost gewonnen worden. En zijn troepen hebben goed geluisterd, want de West-Vlamingen keerden puntenloos terug naar de Gaverbeek. Na de rust zorgden twee goals voor de eerste Brusselse zege sinds eind augustus. Het was de eerste keer in meer dan een jaar dat Brussels met meer dan een goal verschil kon winnen.
 
Beide ploegen toonden veel goede wil, maar geen van beide kon in de zestien voor gevaar zorgen. Nochtans liepen in beide voorhoedes klinkende namen rond: Zulte Waregem rekende op de scoringscapaciteiten van Tosin Dosunmu, en bij Brussels maakte Sambegou Bangoura zijn debuut in de basis. Geen van beiden kon zich echter goed doorzetten, want van kansen was er nauwelijks sprake. Bangoura versloeg bij een hoekschop wel ei zo na zijn eigen doelman, maar Patrick Nys was alert. Veel meer viel er voor de rust niet te noteren.
 
Na de koffie kwam Brussels, dat in tegenstelling tot vorige week op Mons eindelijk nog eens duidelijk met motivatie stond te voetballen, met ietwat meer inspiratie uit de kleedkamers, en dat loonde. Nadat een schot van Julien Gorius makkelijk gestopt werd door Pieter Merlier, was het even later wel raak: Richard Culek liet de bal lopen, en Zola Matumona knalde heerlijk binnen (1-0). Zulte Waregem was maar een schim van de ploeg die vorige week leider Genk op een gelijkspel hield, en toen Dieudonné Owana (één van de nieuwkomers bij Brussels) even later Merlier verraste met een laag schot vanop dertig meter, mocht Zulte Waregem de boeken zo goed als sluiten (2-0). De ploeg van een zichtbaar ontgoochelde Francky Dury, die met Sebastien Siani nog een extra aanvaller in de strijd wierp, drong nog even aan, maar Dosunmu mikte van dichtbij nog op Nys. Na de inbreng van Christian Negouai, die zijn debuut voor Brussels maakte, ging Brussels weer meer duels op het middenveld winnen en ging de bezoekende storm weer liggen. De score veranderde niet meer, en dus kan Brussels-trainer Albert Cartier weer eventjes opgelucht adem halen. [AN]
    

Vooraf