Datum: 04/08/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jan Breydel
Sterchele toont Club de weg
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Sterchele toont Club de weg
Foto: © SC

Club Brugge heeft haar eerste wedstrijd van het seizoen met winst afgesloten. Het geleverde spel was nog verre van uitstekend, maar François Sterchele deed waarvoor hij werd aangetrokken. Met twee treffers bezorgde hij blauw-zwart de drie punten. Een min of meer verdiende zege, al kreeg Club het op het einde wel heel warm.

Precisie
 
De puzzelstukjes passen nog niet in elkaar, maar na een moeizaam begin zorgde blauw-zwart toch voor de meeste dreiging. Aan inzet geen gebrek, maar de precisie ontbrak. Zowel Sterchele als Djokic kwamen net tekort om op doel te besluiten. Bergen ving Club georganiseerd op en kwam er zelf sporadisch uit met een snelle tegenstoot. Maar meer dan enkele hoekschoppen leverde dat voor de Walen niet op. Aan de andere kant benutte Club wel de schaarse kansen. François Sterchele deed Bosko Balaban meteen vergeten en prikte zijn eerste van het seizoen voorbij Cédric Berthelin.
 
Blauw-zwart kwam dicht bij de 2-0, maar het vizier van Ivan Leko – vrije trap net naast – en Dusan Djokic – onbegrijpelijke misser – weigerde dienst. Dat brak de Bruggelingen zuur op. Een onzekere Stijn Stijnen werd simpel door François Zoko omspeeld: 1-1. Vlak na het doelpunt van Sterchele was Stijnen bijna hetzelfde lot ondergaan, maar gelukkig voor de Brugse goalie moest Wilfried Dalmat te ver uitwijken om dan al de bordjes gelijk te zetten.

Sluipschutter Sterchele
 
Na de pauze zagen we een scherper Club uit de kleedkamers komen, maar de voorzetten van een bedrijvige Sterchele bereikten hun doel, Dusan Djokic, net niet. Wanneer de bonkige aanvaller wel het leer kreeg toegespeeld, leek hij te verrast. Een tweede opgelegde kans die verloren gaat. De Brugse inzet werd echter wel beloond. Sterchele, opnieuw hij, toonde zich de perfecte sluipschutter en schoot op aangeven van Djokic zijn tweede van de avond voorbij Berthelin.
 
Club leek even op zoek te gaan naar de bevrijdende derde treffer, maar het werd Bergen dat de lakens naar zich toetrok. De Brugse defensie stond op wankele benen te verdedigen en tot driemaal toe kreeg Zoko de kans op de gelijkmaker, maar tot tweemaal toe hield Stijnen de meubelen recht. De derde poging plaatste de aanvaller naast het doel van de nationale doelman.

Anderlecht
 
Sterchele zorgde in de slotfase nog voor blauw-zwarte dreiging, maar hij slaagde er niet in Club Brugge de verlossende treffer te bezorgen. Het was in tegendeel Bergen dat de blauw-zwarte fans nog enkele bange minuten bezorgde. Met dichtgeknepen billen haalde Club toch het laatste fluitsignaal. Net als Anderlecht niet overtuigend, maar op het einde van de rit tellen alleen de punten. [AN]

Vooraf