Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Ger. Beerschot pakt eerste drie punten
Dirk Pieters

Germinal Beerschot heeft zijn eerste drie punten van het nieuwe seizoen beet. De Antwerpse club ging met 1-2 winnen op het veld van Dender EH. De nieuwkomer in de eerste klasse kwam nog wel op voorsprong, maar moest uiteindelijk met lege handen achter blijven.

De eerste helft was er één om heel snel te vergeten. Beide ploegen bakten er werkelijk niets van. De foute passes en slordigheden stapelden zich aan beide kanten op. Één van de enige kansen was voor de bezoekers, maar Malki kreeg de bal niet voorbij doelman Lemmens. Voor het overige viel er in de eerste helft niets noemenswaardig te noteren.

De tweede helft was heel wat aangenamer om volgen. Al vrij vroeg schreef David Destorme geschiedenis door het eerste doelpunt voor Dender EH te maken in de hoogste voetbalklasse. Hij schoot zijn club op 1-0. De vreugde was van korte duur want amper vijf minuten later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Het was opnieuw een doelpunt van een Dender-speler, maar dit keer in het verkeerde doel. Johan Gererts speelde de bal voorbij doelman Lemmens; 1-1. Germinal Beerschot ging nadien nadrukkelijker op zoek naar de drie punten. Eerst was Dosunmu er nog dicht bij, maar even later trof Malki wel raak. De aanvaller was alert op een rebound om de 1-2 te scoren. In de slotfase kon Dender EH niets meer terug doen en zo bleef het 1-2.